Lažni sjaj novogodišnjih rasprodaja

Prema statistici Centra potrošača Srbije, naši potrošači se najčešće žale na kvalitet robe, a tek na drugom i trećem mestu je kvalitet usluge. Na vrhu te crne liste su sportska obuća, naročito patike, zatim mobilni telefoni i kompjuterska oprema, te bela tehnika i nameštaj
Zašto su šoping centri u inostranstvu primamljiviji našim kupcima od onih u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Ekonomija podrazumeva slobodu izbora. To znaci da prodavci prodaju da maximiziraju prihod a kupcu se trude da sto manje potroše. Sa ovog stanovišta tema teksta i nije relevantna. Niko vas ne tera na kupovinu.

  2. Prvo se zaviri u svoja novčanik, pa se onda gledaju cene, a ne procenti popusta koji obično zavaravaju. nemojte biti ovce pri kupovini.

  3. Kad je reč o kvalitetu mobilnih telefona koji se prodaju u Srbiji, objašnjenje je jednostavno. Telefoni koji pripadaju srednjoj klasi uređaja se u fabrici testiraju ovako. Iz serije od 1000 proizvedenih aparata uzima se pet i testira. Ako su svi ispravni, cela serija ide u "A" klasu. Ako su jedan ili dva aparata neispravni, cela serija ide u "B" klasu i prodaje se trgovcima po fabrički nižoj ceni. Ako bude više od 2 aparata neispravna, serija ide u prodaju kao "van klase" i prodaje se budzašto. Srpski uvoznici kupuju proizvode "C" klase i prodaju ih po ceni "A" klase.

  4. Molim vas da objavite, nije nama potrošačima u Srbiji problem samo cena! Lično sam se praznih šaka vratio iz "šopinga" jer mi je muka više od jeftine plastične i skajane obuće, i plastičnih "džempera" i kaputa od 100% poliestera, a sve navedeno su kao neki svetski proizvođači! Dakle ima sniženja i kod nas (pogledajte cene nekih kaputa sa čak 80% vune sa npr 28.000 rsd na 12.000rsd) ali problem jeste baš u tome što je ta "snižena" cena zapravo njegova prava cena, čak bih rekao da bi prava cena bila još nekih 20% niža!!! Pa nismo mi ovce dragi prodavci i uvoznici plastičnog krša sa znacima brendova…dakle cenim da je bar 70% robe u Srbiji, bez obzira na cene, krš koji treba spaliti i li reciklirati – to je bre neuslovno za upotrebu, pa da je i džabe!!!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.