Legalizovano oko 700 objekata

* Ili je Opština politički diskriminisana, ili nije tačno da je Zlatibor primer bespravne gradnje * Od 889 radnika, koje Ministarstvo angažuje na poslovima ozakonjenja u svim lokalnim samoupravama, Čajetini je data dozvola za samo pet
U Čajetini nema bespravnih objekata, već samo onih koji odstupaju od građevinske dozvole, tvrdi predsednik te opštine

Ostavite komentar


  1. Ошигледно је да Стаматовић не познаје Зѕкон, или се прави невешт и говори оно што њему одговара.
    Наиме, изјава "да је тешко контролисати одступање од грађевинске дозволе" не држи, је Законом предвиђен попис свих објеката, па се онда према пописном листу утврђује да ли објекат одступа од грађевинске дозволе. У обрасцу ПОЈЕДИНАЧНИ ПОПИСНИ ЛИСТА има податак о спратности објекта, као и димензије основе. То су довољни подаци да се утврди да ли објекат одступа од грађевинске дозволе. Даље, његова тврдња да законом инвеститори не могу да добију употребну дозволу, такое не стоји, јер је та материја регулисана чл.36 Закона.

  2. Sta predsednika opstine treba da zanima posao urbanizma, nacelnika, gradj inspektora, pravnika i svih drugih koji su direknto nadlezni za izdavanje dozvola ili kontrolu gradnje? Zasto se njemu obracate kao da on ima mogucnost da kreira sopstvene zakone na lokalu, pored zna se redovnih inspekcija i SBPOKa koji su mu na vratu? Terate mak na konac u Cajetini, u ostatku Srbije ne vidite propast i anarhiju. Dosta sa tim ponasanjem kao da ovde zive maloumnici i sa obaveznim moralisanjem i selektivnom primenom zakona. Na Zlatiboru ko zivi zna da najvece objekte i odstupanja o kojima prica imaju visoki funkcioneri SNS. Evo republicke inspekcije pa neka izadje na teren, ne oni su u opstini svakih mesec dana. Bas verujemo da u Beograd udju barem jednom u tri godine.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.