Letovi sa Ponikava od septembra ove godine 1

– Aerodrom Ponikve, kod Užica, biće u punoj funkciji za civilni saobraćaj do septembra ove godine – izjavila je Zorana Mihajlović, potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ona je, zajedno sa ministrom pravde Nikolom Selakovićem, gradonačelnikom Užica Tihomirom Petkovićem i narodnom poslanicom SNS Ivanom Stojiljković, prisustvovala potpisivanju ugovora kojim je Aerodrom „Nikola Tesla“ donirao 50 miliona dinara aerodromu Ponikve. Mihajlovićeva je rekla da će navedena donacija biti iskorišćena za uređenje putničkog terminala na aerodromu Ponikve, koji je uništen 1999. godine u Nato bombardovanju, kao i za postavljanje zaštitne ograde i svetlosnog sistema.

– Želimo da manji aerodromi pomognu razvoju turizma, povezivanju ljudi i da omoguće razvoj biznisa. Vlada Srbije će pomoći da se izgradi i pristupni put do tog aerodroma. U 2015. i 2016. godini samo za Užice ulaže se 400 miliona dinara u putnu infrastrukturu i biće rehabilitovano 46 kilometara puteva. U ceo Zlatiborski okrug ulaže se 1,5 milijardi dinara u rehabilitaciju puteva, jer je užički kraj bio zapostavljen duže od deset godina – istakla je ministarka.

Zahvalivši se Vladi Srbije što je nakon 20 godina prepoznala važnost „Ponikava“ za razvoj užičkog regiona, Saša Savić, direktor tog aerodroma, iako je želeo da bude obazriv i pokušavao da izbegne optimističko izjašnjavanje o početku rada aerodroma, na „sufliranje“ ministarke Mihajlović, koja mu je dobacila: „U septembru, kaži“, smogao je snage da to i potvrdi, rekavši da će „Ponikve profunkcionisati u svom punom kapacitetu od septembra ove godine“.

– Mi ćemo da obavimo svoj deo posla, a na turističkim organizacijama je da privuku putnike u naš kraj. Tehnički, na aerodrom će moći da sleti i Boing 737/300, ali da se ne bismo zaletali, već išli korak po korak, počeli smo pregovore o organizaciji aviolinija sa manjim letelicama od 20 do 30 mesta. Ukoliko bude zahteva za većim avionima, polako ćemo osposobljavati aerodrom i za te avione i prihvatati ih u saradnji sa aerodromom „Nikola Tesla“ – rekao je Savić

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković bio je mnogo optimističniji, rekavši da su tom donacijom „Užice i cela zapadna Srbije učinili veliki i značajan korak u stavljanju u punu funkciju aerodroma za civilni saobraćaj“.

Antrfile: Bajatovićeva kandidatura

Na izjavu Dušana Bajatovića, direktora „Srbijagasa“, da je potrebno da Vlada Srbije obezbedi tom preduzeću 180 miliona evra u ovoj godini, Mihajlović je rekla da „danima sluša o njemu kako je odličan direktor“, a potom komentarisala i najavu o njegovoj kandidaturi za premijera Vojvodine. „Kada bude mogao da prođe konkurs za direktora javnog preduzeća, a posle toga može da se kandiduje za premijera Vojvodine“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari