Linglong namerava da pravi stambene zgrade pored fabrike u Zrenjaninu 1foto Miroslava Pudar

Odeljenje za urbanizam Gradske uprave Zrenjanina objavilo je danas u listu „Zrenjanin“ javni poziv za prezentaciju urbanističkog projekta urbanističke-arhitektonsko razrade lokacije za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa koju je podneo „Linglong international Europe“ Zrenjanin.

Reč je o delu parcele u katastarskoj opštini Ečka, u blizini fabrike Linglong, a javna prezentacija će se, u trajanju od sedam dana, održati od 30. avgusta do 6. septembra ove godine godine u Gradskoj kući svakog radnog dana od 10 do 12 časova i na zvaničnom sajtu Grada Zrenjanina u delu Oglasi i konkursi.

Pozvana su sva zainteresovana pravna i fizička lica da u toku javne prezentacije izvrše uvid u Urbanistički projekat, kao i da u toku trajanja javne prezentacije svoje primedbe i sugestije na planirana rešenja u pisanom obliku dostave nadležnom organu na adresu Odeljenja za urbanizam, Gradske uprave Zrenjanin, najkasnije do 6. septembra.

Uvid u projekat biće dostupan od 30. avgusta, ali je već poznato da je kompanija „Linglong“ 2022. godine platila 14 miliona dinara za 2,8 hektara građevinskog zemljišta na ulazu u Ečku iz Zrenjanina, u blizini gradilišta te kompanije.

Prilikom donošenja rešenja Gradskog veća o otuđenju tog građevinskog zemljišta, rečeno je da će objekti kolektivnog stanovanja u Ečki, pet objekata sa oko 300 stanova, biti namenjeni rezidencijalnom stanovanju, kao i za stanove srpskim i kineskim radnicima, zaposlenim u samoj kompaniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari