Lisca zaposlenima umanjila zakonom zagarantovan minimalac

Strani investitor postavio visoku normu, pa kaznio sve radnike koji je nisu postigli

Ostavite komentar


  1. Nikad ništa od Lisce. Ali malo nas je takvih. Afrikanci ne dođu na posao, cela fabrika. Ali… Srbi nisu evoluirali. Realno.

  2. Takvih primera ima sijaset, posebno u tekstilnoj industriji. Čista eksploatacija i kršenje zakona. To se zna ali svi ćute.

  3. Ako! Ako tako pise u zakonu o radu, koliko god nakaradno bilo, onda neka! Kada se donose zakoni o radu radnici imaju preca posla, gledaju Farme, Parove i koja starleta ima kakve gace! 1. maj je praznik rostilja i ladnog piva!
    E sad, kuku-lele. Nema kukanja, svi pred tv – mozda ima neko pamprčenje u Zadruzi.

    1. Ako išta pita radnike , kada se donosi Zakon o radu? Zakone podupiru državni sindikalci i jednopartijska skupština.

  4. E moja Lisce. . Radnike ne placas, a cene robe dizes u nebesa. Gube kupce ovim ponasanjem. Jadno.

  5. Šta je to“ normalan učinak“ i „normalan poslodavac“,kako ga zakon tretira i određuje i ko donosi procenu i kaže šta je „normalno“(ako to radi poslodavac onda je izlišno išta pričati)?Da li je kriv radnik ako „normalni poslodavac“ nije obezbedio uslove za „normalan učinak“?Šta ćemo ako poslodavac nije „normalan“?

    1. Pa uvek je lisca davala manje od minimalca pa bar 60% zena primala i prima oko 23-25000 dinara, nema to veze sa koronom moja supruga je radela tamo 3 godine, dala otkaz jos pre korone decembra. I nikad nije imala vecu platu od 25000 dinara.

  6. Prodaju gaćice za 2-3 hiljade po komadu, a plaćaju bedno radnike. Hteli smo kapitalizam…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.