Ljubičić: Otpušteni radnici EPS vraćeni na posao 1Foto: N1/screenshot

Dragoslav Ljubičić iz Sindikata EPS Nezavisnost kaže za Danas da je petnaest radnika, koji su dobili otkaze nedugo nakon što su zaposleni u EPS preko ProTenta, vraćeno na posao.

„Izgleda da se sinoć svašta dešavalo u opštinskom odboru SNS-a u Obrenovcu. Otkazi ugovora o radu ovih momaka su stavljeni van snage, a oni su vraćeni na železnicu na obuku. Tamo je stalni manjak radnika, a to je težak i opasan posao, ljudi se zavlače ispod lokomotiva, kače vagone…“, kaže Ljubičić, koji je juče gostujući na N1 preneo informaciju da je 15 radnika koji su prošli selekciju i uz saglasnost izvršnog direktora za proizvodnju, Službe železničkog transporta primljeni u randi odnos, posle dve nedelje dobili otkaze na urgenciju opštinskog odbora SNS.

Ljubičić je izjavio juče da pretpostavlja da je do otkaza došlo jer je „vrhuška obrenovačkog SNS pozvala tog direktora za poslove proizvodnje u EPS da pita ko si ti da zapošljavaš mimo nas, i onda je tako ovaj pozvao direktora Protenta koji im je uručio rešenje o otkazu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari