Portparol LSV Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je da je čudi što se u borbi protiv korupcije „hapse oni koji su politički sukobljeni“ sa SNS, ali i da kad je reč o hapšenju Miroslava Miškovića vlada ima podršku „apsolutno svih“.


– Ono što me čudi je da se baš uvek nekako podudarilo da su ti koji su uhapšeni i politički sukobljeni sa SNS. Nadam se da će se ispostaviti da i među onima koji su politički na istoj strani sa SNS, ima nekoga ko bi mogao dopasti pod udar borbe protiv korupcije – navela je Jerkov gostujući na B92.

Prema njenim rečima, za predsednicu Narodne partije Maja Gojković, koja je nedavno prešla u SNS, vezuje se afera koju je Evropski parlament svrstao u pet najvećih u Srbiji u prethodnim godinama, a to je privatizacija ATP Vojvodine.

– Eto divne prilike Vučiću da pokaže da nije i politički inspirisana njegova borba protiv korupcije – rekla je Jerkov.

S druge strane, Maja Gojković je rekla za Danas da joj je savest čista i da ništa nezakonito nije uradila.

– To je postao kliše. Bolje je da ispitaju ko su sudije i zašto su donele takvu odluku. Ako neko nije krao i varao to sam ja. Meni je nekadašnji načelnik novosadske policije Miladin Kostrešević govorio: „Svaki pokušaj kriminala, sigurni smo 100 odsto, zaustavlja se pred vašim vratima.“ Tu rečenicu sam zapisala, pogotovo što je on kasnije bio kandidat DS. Godinu dana sam živela u pratnji policije i sa policijom, i apsolutno mirno spavam. Tužba ATP Vojvodina je podneta u početkom 2008, nekoliko meseci pre izbora, kada je sve bilo gotovo. Igor Pavličić je kao gradonačelnik imao četiri godine da uradi nešto – ili da raskine ugovor ako misli da nije dobar ili da počne da ga primenjuje. I ja sam nasledila probleme 2004. godine, pa sam ih rešavala. Sa vlašću ne dolaze samo lepe stvari – rekla je Gojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari