Macura: Predsednik podržao našu inicijativu da se položaj trudnica i preduzetnica unapredi 1foto FoNet/Zoran Mrđa

Predsednik države podržao je i prihvatio našu inicijativu da se položaj trudnica i preduzetnica unapredi, saopštilo je udruženje Mame su zakon, ističući da je Aleksandar Vučić u večerašnjem obraćanju najavio izmene zakona koji će doprineti boljem položaja trudnica i majki preduzetnica već od 1. januara.

 

„Napisali smo dobre predloge izmena i dopuna zakona, neki se već nalaze u skupštinskoj proceduri, pet godina neprestano zagovaramo izmene, spremne smo i na dalje razgovore jer znamo da će naši predlozi poboljšati život žena koje samostalno obavljaju delatnost i žele da postanu i majke. Dobro je da to i država razume. Ovo je velika pobeda svih nas“, izjavila je predsednica tog udruženja Tatjana Macura.

Ona je u pisanoj izjavi naglasila da „Srbija iz godine u godinu ima sve veći broj preduzetnica“ i da je to „“fantastična vest“.

„Sada ih je više 100.000, među njima je oko 40.000 onih koje su u najreproduktivnijim godinama i država mora da učini sve da se one osećaju ekonomski sigurnije kada se odluče za to da postanu i majke. Svakako, ne zaboravljamo i druge žene koje pogađa nepravda i nastavljamo našu borbu“, poručila je Macura. (

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari