Madžar premijerki: I po ulaganju u nauku smo među poslednjima u Evropi

Ana Brnabić reagovala na intervju u Danasu tvrdnjom da "neće prihvatiti savet da batali nauku"

Ostavite komentar


  1. To što smo poslednji po ulaganju u nauku znači da ti i Vučić isto mislite jer kako ti reče preduzetnici su daleko kreativniji od naučnika i umetnika pa samim tim ni ne zaslužuju da imaju više.

  2. Činjenica je sledeća,da sve što se uloži u nauku ili umetnost privreda mora da produkuje,odnosno mora da bude stvoreno. Gospođo Brnabić efekti tih ulaganja će se videti za koju godinu,oni mogu biti pozitivni,ali i promašaji.Promašaji su i kada ulažete a plodove svoih ulaganja iskoriste Nemci,Austrijanci ili bilo koji drugi Evropejci.Nemoj te se mnogo busati u grudi tim preduzetničkim obrazovanjem,to je sojevremeno radio i Stipe Šuvar sa usmerenim obrazovanjem pa su efekti bili nikakvi. Nauka svakako treba da doprinese privredi i ljudskom životu uopšte,kao i kultura koja treba da oplemenjuje ljude,i naravno da sve to košta. Rad ove vlade,kao niti jedne vlade ne može biti ocenjivan danas za sutra.Svakako je potrebna vremenska distanca.Iskreno se plašim da vam vreme neće dati pozitivnu ocenu makoliko hvalili sebe.Da se razumemo,ne plašim se za vas već za sebe pa ma koliko to egocentrično zvučalo.

  3. G. Brnabic, to su prazne price i parole. Ova Vlada je definitivno ukinula nauku u Srbiji. Naucni projekti su istekli pre nekoliko godina, a nove nema ko da raspise. U Vladi sede poslusnici i simuliraju nauku, obrazovanje i umetnost. Oni se u to ne razumeju. Poslednji smo u Evropi po ulaganju u nauku, a i to sto ulazemo su „bacene pare“ jer se dele po „burazerskom sablonu“. Skolstvo je u rasulu. Skace se sa floskule na floskulu, bez ikakvog koncepta. Uvode se predmeti bez definisanih programa i osposobljenog strucnog kadra…. Haos na sve strane!

  4. Ali smo zato u promovisanju ‘LGBT Zajednice’ na apsolutno prvom mestu. Prosto covek pozeli da postane ..

  5. Hoću da ponovim i dodam: Najveći „preduzetnik“ koga je promovisao Ljuba Madžar je Mlađan Dinkić. Svojim ušima sam slušao kako Ljuba još onomad mlađanog Dinkića kuje u zvezde. Meni je to dovoljno da iskaze Lj. Madžara ne uzimam za ozbiljno. Dodajem: Lj. Madžar je bivši rektor Alfa BK univerziteta, a sada je prof. emeritus istog univerziteta. Braća Karić, njihov univerzitet i nauka – otužni oksimoron.
    A, sad dodajem. Branbićki je do nauke stalo kao do lanjskog povetarca. Dovoljno je pogledati nova zakonska rešenja, kojima se fakultetima oduzima mogućnost da se bave naučno-istraživačkim radom. Pa, da tome dodamo da Lj. Madžar u nebesa uzdiže „predizetnike“ koji su, jel’te važniji od naučnika. U zemlji koja ne neguje, kako tehničke, tako i prirodno-matematičke i humanističko-kritične nauke, nema ni privrede. Obrnuto ne biva, niti će biti. Prema Brnabićkinom i Mažarovom viđenju, dovoljno će biti da se naša privreda sroza na lon poslove, kojima smo se nekada davno podsmevali kao „šrafciger industriji“. Brnabićka i Madžar su na zadatku da Srbiju, koja je nekada, u sastavu Jugoslavije, predstavljala srednje razvijenu zemlju, srozaju na periferiju svstskih zbivanja. Usput, Ljubo, kako je Dinkić, tvoj proteže? Čujemo da je šef nekakve Vučićeve kancelarije za „saradnju“ sa arapskim šeicima i tajkunima.

  6. Gospodine Madžar, hoćete biti ljubazni pa nam reći šta je to demoktatska stranka uradila za ovu zemlju dobro? Ne možemo da se oporavimo od posledica njihove vladavine pa i od njihovij stranačkih neefikasnih i nestručnih kadrova, tu se slažem sa Vama.

  7. Pa lepo bi bilo da Madžar objasni u kojem smo to periodu ikada bili među prvima u Evropi po ulaganjima u nauku?Možda za vreme premijera Živkovića ili predsednika Tadića? Bolje da ne lupeta, danas se više nego ikada ulaže i u nauku i u kompletno obrazovanje, da nismo opet morali iz početka da krećemo da ispravljamo brljotine prethodnih već bismo bili u samom vrhu Evrope

    1. Koleginice Milijana danas je hladno ali mi imamo tople sendvice za najvatrenije clanove nase bot brigade. Vas komentar je ocenjen kao najbolji od strane menadzera smene te vas molimo da svratite do stranacke menze kada zavrsite smenu da vas ugostimo.

Ostavite komentar


Ekonomija

Elektroprivreda: Srbiji ne prete nestašice struje 8

Elektroprivreda: Srbiji ne prete nestašice struje

Srbiji ne prete nestašice struje, a Elektroprivreda (EPS) ima dovoljno svoje proizvodnje električne energije i u sadejstvu sa uvozom podmiruje sve potrebe tržišta, izjavio je pomoćnik direktora Elektroprivrede Srbije za poslove upravljanja elektroenergetskim portfeljom David Žarković. 

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.