Maja Gojković i kralj Esvatinija obišli Naučno-tehnološki park u Novom Sadu 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Predsednica pokrajinske vlade Maja Gojković obišla je danas Naučno-tehnološki park i Institut Biosens u Novom Sadu zajedno sa kraljem Esvatinija Msvatijem Trećim, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.

Domaćini Instituta Biosens i Naučno-tehnološkog parka upoznali su gosta sa načinom rada, projektima i dostignućima u oblasti digitalizacije poljoprivrede, preneo je Biro za odnose s javnošću pokrajinske vlade.

Gosti su obišli Startap centar, čija je misija povezivanja nauke i privrede, i koji obuhvata 20 kompanija, 29 startapova i Nacionalni institut za veštačku inteligenciju, piše u saopštenju.

Prilikom jučerašnjeg sastanka kralja Msvatija trećeg sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razmenjeni su memorandumi o saradnji Srbije i Esvatinija u oblastima trgovine i investicija, visokog obrazovanja, informacionih, komunikacionih tehnologija i veštačke inteligencije, turizma, telekomunikacija, poštanskih usluga i digitalnih veština.

Potpisan je i Memorandum o razumevanju između Naučno-tehnološkog parka Novi Sad i Kraljevskog naučno-tehnološkog parka Esvatini i Komisije za komunikacije Esvatinija u oblasti veštačke inteligencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari