Majdanpek: Objavljen javni poziv za učešće u energetskoj sanaciji porodičnih kuća 1Foto: Pixabay/MariaGodfrida

Opština Majdanpek raspisala je danas javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mere energetske sanacije porodičnih kuća ugradnjom solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe, na teritoriji opštine Majdanpek.

Lokalna samouprava je za sufinansiranje ove mere energetske sanacije u 2021. godini opredelila četiri miliona dinara, dva miliona su sredstva opštine, a dva Ministarstva rudarstva i energetike.

Cilj sprovođenja mere energetske sanacije putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe je, kako navode nadležni, unapređenje energetske efikasnosti i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji opštine Majdanpek.

U objavljenom pozivu se navodi da se energetska sanacija u domaćinstvima sprovodi u saradnji sa privrednim subjektima koji se bave ugradnjom solarnih panela za proizvodnju električne energije, a krajnji korisnici su domaćinstva.

U skladu sa već usvojenim Pravilnikom o sufinansiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe, javnim pozivom su propisani uslovi koje privredni subjekti treba da ispune, potrebna dokumentacija i kriterijumi za izbor.

Rok za podnošenja prijava je 21. januar 2022.godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari