POLJOPRIVREDAfoto BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ

U skladu sa Programom mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja Opštine Majdanpek za 2022. godinu, odobrena su sredstva za podsticaje za uspostavljanje i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede, kao i za sprovođenje odgajivačkih programa radi ostvarivanja odgajivačkih ciljeva u stočarstvu.

Javni poziv, administrativna procedura i odluka Opštinskog veća Majdanpek bili su put za ostvarivanje prava na podsticajna sredstva dva udruženja za uspostavljanje i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede za 2022. godinu.

Ova sredstva iz opštinskog budžeta kao mera podrške ruralnom razvoju za realizaciju programskih aktivnosti odobrena su Udruženju poljoprivrednika „Agrar Poreč“ Donji Milanovac i “Udruženju privrednih ribara Donjeg Podunavlja „Donji Milanovac.

I jednom i drugom udruženju kao podsticaj odobreno je po 150.000 dinara.

Kao mera podrške ruralnom razvoju u opštinskom budžetu u delu poljoprivreda i ruralni razvoj bila su predviđena i podsticajna sredstva osnovnim odgajivačkim organizacijama za sprovođenje odgajivačko selekcijskih programa za 2022.godinu.

Podsticajna sredstva u iznosu od 400.000 dinara odobrena su Udruženju poljoprivrednika „Agrar Poreč“ Donji Milanovac za sprovođenje odobrenih odgajivačko selekcijskih programa.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari