Mali: Budžetom za 2021. godinu više novca za povećanje plata u javnom sektoru i penzija

Ostavite komentar


  1. G/dine Mali koliko ce povecanje plata biti da nam se poveca zivotni standard I da osetimo boljitak a da gledate da nam plte budu vece nego 2014.g. bar za 10% ….JOS NEMAMO PLATE KOJE SMO IMALI 2014.G.

  2. Dobro, dobro, prestanite da se slihtate javnom sektoru! Ocigledno ne znate da su vam svima plate vece u proseku od onih u privatnom koji vas hrani!

  3. Naravno, javni sektor na račun, tj. grbači privatnog sektora. A šta je sa minimalnom potrošačkom korpom?! Kad nju dostignete možemo reći da ste napredovali za pola koraka. Ovako, ljudi se i dalje sami snalaze da prežive.

  4. Radim za 39 hiljada i to u javnom sektoru u svojoj struci, u tih 39 hiljada računam i prevoz koji se plaća bedih 4 hiljade dinara! Nema toplog obroka, nema regresa. I to je sve po tom sistemu povećanja plata u poslednje 3-4 godine. Dakle, ako će opet da povećavaju plate po 10-15 odsto onda bolje i da ih ne povećavaju, da se ne brukaju bezveze, jer tih desetak odsto mi ne treba. To je jedna ili dve ture u kafani, eto, toliko oni povećavaju plate. A povećanje penzije od 6 odsto je tek bruka i sramota, moja keva radila 40 godina i ima penziju 16 hiljada, baš će da joj pomogne tih 6 odsto, kako da ne. I ako krenu sa ovakvim sporim povećanjima neće nikad ni da se ispuni ono obećanje za 2025. godinu u koje doduše niko više ni ne veruje jer prosečnu platu od 500 evra niko ni nema, ja ne znam nikog u mom okruženju da ima toliku platu, a družim se sa ljudima koji su na dobrim funkcijama i poslovima. Dakle, ja pola moje plate, zajedno sa tim bednim povećanjima više zaradim u kladionici sporstkim vikendima, što je smešno i žalosno. Nadam se samo da će ova korona da ode pa da opet uzmem neplaćeno 3-6 meseci da mogu da odem u inostranstvo da zaradim nešto, čisto da preživim, pošto ovde to ne može.

  5. Moraću da savčladam gađenje i počnem da gledam Pink. Ne mogu više da živim u zoni sumraka, hoću da vidim koliko mi je lepo.

Ostavite komentar


Ekonomija

Paketi sa sajta "Sinsay" kasne i po dva meseca, kompanija za "Danas" objasnila gde je došlo do problema 7

Paketi sa sajta „Sinsay“ kasne i po dva meseca, kompanija za „Danas“ objasnila gde je došlo do problema

Korisnici društvenih mreža masovno prijavljuju problem sa kasnom isporukom paketa naručenih putem interneta na sajtu brenda "Sinsej" (Sinsay), a udruženje za zaštitu potrošača "Efektiva" saopštilo je danas da su pojedini potrošači čak i platili porudžbine, a paketi im nisu stigli ni dva meseca kasnije. Danas je kontaktirao kompaniju "LPP Serbia" u okviru koje posluje i "Sinsej", te dobili objašnjenje šta je razlog kašnjena isporuka.

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.