Mali: Er Srbija se ne subvencioniše ‘ispod žita’

Ostavite komentar


  1. da u Air Srbiji cvetaju ruže??!!!! Nego, narod tupav pa nikako da shvati!!! Ipak biće, da je opet nešto loše prepisao.

  2. a u stvari:
    Kompanija Er Srbija predstavlja fiskalni rizik po državu Srbiji i po građane, ocenio je ministar finansija Siniša Mali i potvrdio tvrdnje da se avio-kompanija subvencioniše „ispod žita” iz državnog budžeta.

  3. Mene su roditelji naucili da ne verujem ljudima koji varaju.Pitam se zato da li mogu da verujem plagijatoru.Jednom plagijator uvek plagijator je i moje misljenje.

    1. Postoji jedna anegdota u narodu… kada su pitali iskusnog čoveka koji je u kafani ispijao svoja pića da li treba verovati ženskim suzama a on odgovori nikada ne veruj ženi…koja laže. Tako je i sa malim od naprednih fiskalija…nikada ne verujte malom koji laže.

  4. Svesu to gubitasi er Srbija_Telekom_Eps_i ko zna jos koliko njih .U stvari nisi to gubitasi vec OVI sve opljackase.

  5. Ništa nije rađeno „ispod žita“ za sve psotoje zvanične odluke vlade Srbije da se JATdug po Malom od ~400 miliona evra prebaci u javni dug građana Srbije, da Aerodorom Beograd naplaćje ErSrbiji-Etihad manje takse kao „domaćem prevozniku“ da su sve subvencije koje je ErSrbija primila da pokrije gubitke pokrivene odlukama Vučićevih vlada, Sve je rađeno zvanično i na oči glasača koji su isuviše infantilni da bi razumeli šta znače ta svakodnevna bulažnjenja Malog od Vučića i Vučića.
    Sve svetske avio kompanije u gubitku „smao“ ErSrbija „upaltila u budžet“. Svaka čast Mali od Vučića

    1. Ovo za manje aerodromske takse prosto nije istina.

      Ugovoreno je jedino da AirSerbia na matičnom aerodromu BEG ne može da ima VEĆE takse od bilo kojeg drugog prevoznika.

      Zašto je na tome insistirano? Jer su u „starom režimu“ neki povlašćeni prevoznici uživali niže takse za iste usluge od Jata – najveće aerodromske mušterije. Pa sad recite da je to bila normalna politika?

  6. Prepametan ovaj Mali. Osim toga govori istinu. Er Srbija ne dobija subvencije koje u suštini plaća već ogoljeni srpski narod u korist Artapa „uspod žita“. Pare se dodaju -po novoj tehnologiji, „ispod stola“! Jedino ne znamo koliko od subvencija dobijaju esenesovci u vlasti.

  7. strasno koliko su usli u sve pore kao metastaza…pa ovi su gori od svake metastaze…A ministar finansija je poznavalac finansija kao i Jorgovanka…sa dve godine su o ekonomiji znali isto kao i sad…sto ih svrstava na kategoriju wunderkinda…Pa ovo je zaista dno…

    1. Nisam fan NBS jer me redovno deru svake godine za neko glupo uverenje, ali moram da pitam: šta se tačno zamera Jorgovanki u vezi stabilnosti finansijskog sistema?

      (Ne zanima me naravno demagogija o sijalicama i tepisima i „ogromnoj plati“ jer to je za među domaćicama na pijaci.)

  8. Tu ima erkoliko detalja:
    – koliko je uplatio Etihad da bi stekao 49% vlasnistva i pravo na postavljanje menadzmenta
    – kolike se subvencije daju za letove iz Nisa i Kraljeva i po kom osnovu (u EU se subvencije mogu davati za nerentabilne domace letove)
    – da li Drzava placa dugove JAT-a, a ako je tako, nema osnova da se ovi iznosi pojavljuju kao prihodi Air Srbija
    – kako je izmiren dug prema Etihadu koji je dospevao u septembru ove godine?
    Ukoliko se dug Air Srbija stalno povecava, onda je to znak da bilansi zaklucno sa 2019 nisu istiniti.

  9. ma evo sve mu verujemo, nek objavi bilans uspeha samo za A330 od trenutka najma do danas, ali bez laziranja. Dovoljno da se svi u lancu snabdevanja odreknu godisnjih zaduzenja prema Zvoncicinom lideru Regiona… pa su dobri. ovako bi i moja deca vodila „uspesno“ kompaniju…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.