Mali: Investicioni rejting dokaz da se Srbija nalazi na putu napretka

Ostavite komentar


  1. Little men, prosvetari u Hrvatskoj imaju duplo vecu platu nego u Srbiji.
    Ma, kome se Vi obracate?
    Dignite te mizerne plate prosvetarima!!!

  2. Veoma je tesko razumljivo rangiranje kreditnog rejtinga vise slovnim oznakama jos i sa + i – znacima. Neko je dao brojcanu tabelu od 1 do 100 poena. Tako je Srbija sa 48 napredovala na 51 poen. Dsleko je to od Sinisinog poredjenja o „prelasku iz beton u premijer ligu“. Recimo da je Hrvatska sa A- na nivou od 65 poena i nalazi se na tri nivoa iznad Srbije. Slovenija je jos bolja sa nivoom od 75 poena. Ispod Srbije su samo CG, BiH, Makedonija i Albanija. Znaci, nista novo. BDP je nazalost dosta spekulativna kategorija. U isti ulaze i inflacija, i vrednosti mita i korupcije ugradjeni u vece cene radova i usluga, i neralno visoke vrednosti stanarina- da li po beogradskim ili prosecnim cenama, cene advokatskih usluga. Srpski BDP je nerealno visoko prikazan. A javni dug u deviznom iznosu je 28-29 milijardi evra i mora se vracati u devizama. Da li cemo ih imati? Devizne doznake iz inostranstva ce zbog iseljenja celih porodica opadati a i zbog rasta plata strane direktne investicije. Gradjanima ce biti sve teze.

Ostavite komentar


Ekonomija

Er Srbija: Predstavljen EXPO avion 8

Er Srbija: Predstavljen EXPO avion

Novi avion u floti kompanije Er Srbija brendiran bojama specijalne izložbe EXPO 2027 predstavljen je danas na aerodromu "Nikola Tesla", sa ciljem da bude njen "leteći ambasador" i da prenosi poruku o izložbi koja će okupiti više od 120 zemalja u Srbiji, saopšteno je.

Naslovna strana

Naslovna strana za 5. i 6. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.