Mali: MMF dao „zeleno svetlo” za povećanje plata u javnom sektoru od 1. januara

Ostavite komentar


  1. Ako zadužim svoje preduzeće za veći iznos nego što je gubitak preduzeća u poslovanju ne vidim kako mogu da podignem plate zaposlenima, a da ne ugrozim opstanak preduzeća?

  2. dajte nam odnos plata u privredi i u javnom sektoru . Kako to strašno utice na naše penzije kroz odnos zarade i proseka u Republici i na cene koje su iste za sve. Baš smo poniženi.

  3. Mali je toliko opsednut podizanjem plata javnom sektoru da vise penzije ni ne pominje! To se zove srpski slihtanje a penzioneri ionako ne razmisljaju! Pritom je prosek plata u javnom daleko visi od proseka u privatnom sektoru odakle se javni sektor hrani! Kad desetkuju privatni pitacu ih odakle plate!

    1. A nezaposlena lica su kategorija koja ne postoji. Izbrisani sa tržišta rada a o državnoj pomoći da ne govorimo. Svuda u svetu se povećava nezaposlenost i državnici gledaju kako da smanje siromaštvo a ovde nema nezaposlenih. Normalan čovek, sigurno, ne može da poveruje u besramne i notorne laži vlastodržaca.

  4. А шта је са смањењем цена и дажбина.Повећаш ми пензију 5,9% а цене оду 20% и ја требам да будем будала и да славим тебе и твог господара Вучића,што ме правите будалом,море марш бандо!!!

    1. Porez mora da se plati i svuda u svetu se i plaća. Slažem se da je porez za frilensere, koji sada hoće da naplate, bezobrazno visok. Zato, postoji ona izreka „Dužnost je svakog patriote da ne plati porez državi koja krade i rasipnički troši“. Možda nije tačna u reč, ali je to suština.

  5. Ja radim u Telekomu a brat u EPSu i bilo je krajnje vreme za povecanje plata jer nasa strucnost, skola, zalaganje na poslu to opravdava.Sad oba sistema traze nasu decu da ih zaposle zbog potreba struke. Takve sisteme trebamo podrzati jer su bolja slika Srbije i normalno je da im se plate povecavaju.

    1. Lepo se vidi da imaš baš mnogo škole i da si zaslužio da ti samo zbog toga povećaju platu. Da o pisanju botovskih baljezagrija, ni ne govorimo. Za to si stvarno vrhunski talenat i stručnjak!
      Samo ne razumem zašto si ovu tvoju ljigu poslao na ovaj sajt. „Danas“ nije prava adresa za zahteve za povećanje plata, ni u Telekomu, ni u EPS-u. Pošalji to upravi Telekoma i EPS-a i naravno, Informeru. Ako imaš petlju…

    2. Ja radim na faksu, imam doktorat, dva mastera i specijalizaciju u insostranstvu. A ti imaš sigurno veću platu od mene.

  6. Lažemo se,lažemo,laža je za ljude … znamo i kako će da bude:Klot sendvič!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.