Mali o penzionerskim karticama: Besplatni zdravstveni pregledi, popusti u marketima, banjama 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Danas je počela prijava za penzionerske kartice i u svih 170 filijala PIO fonda, kao i na njihovom sajtu svaki od 1,7 miliona penzionera ima mogućnost da se za nju prijavi, rekao je jutros gostujući na RTS ministar finansija Siniša Mali.

U svim filijalama biće ljudi koji će im pomogati, istakao je on i naglasio da se zahtev podnosi onlajn.

“Podnošenje zahteva je vrlo jednostavno i traje minut, dva i mi ćemo sukcesivno kako se budu prijavljivali njima te kartice davati. One će moći da se uzmu u filijalama PIO fonda, a građani će biti obavešteni o tome da je kartica gotova”, naglasio je Mali.

Link za podnošenje prijave za penzionerske kartice zpk.trezor.gov.rs

Na adrese svih penzionera u Srbiji PIO fond je poslao vodiče o penzionerskim karticama, a Mali je podsetio kako će u roku od mesec dana o dpondošenja zahteva penzioneri dobiti kartice, koje će biti aktivirane od 1. oktobra.

“Do tada ćemo dati društveno odgovornim kompanijama mogućnost da se prijave. Ovo je vrlo važno, jer će naši građani imati mogućnost popusta u maloprodajama, marketima, muzejima, pozorištama, besplatne zdravstvene preglede, popuste u banjama”, istakao je Mali.

Fond PIO danas od 12 do 14 časova na Trgu Republike u Beogradu organizuje i javnu promociju Penzionerske kartice i elektronskih prijava za kartice.

Ministar finansija je podsetio da je ovo samo deo aktivnosti i da je od novembra do januara bilo najveće povećanje penzija ikada od 20,8 odsto, te da će i naredno opet biti dvocifreno, jer visina penzija prati visinu plata.

“Prosečna penzija biće 320 evra ove godine, a do kraja mandata iznad 400 evra, zajedno sa prosečnom platom od 1.000 evra”, rekao je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari