Mali: Prodate obveznice za 150 miliona evra

Ostavite komentar


  1. Iiii, doktore, koliki je sada javni dug, po kojoj metodi računate? Ko će bre da vraća te dugove? Puna su vam usta suficita, fontane, jarboli, jelke, stadioni, keep light rasveta, trgovi… Sa druge strane, Krušik, jovanjica, Kopaonik, Oliver, asomakum. Ako ovi ne robijaju zbog nedostatka dokaza ili slične banalnosti, ne treba ni da postojimo kao narod!!!!

  2. Ovi ništa drugo ne znaju nego da se zadžuju. Pitam se za šta se bacaju tolike pare jer naš dug, u to sam ubeđen, već danas je veći od 35 milijardi evra. Ako ih u aprilskom glasanju ne najurimo sa vlasti, i ako ovi današnji odkrađuju ceo mandat, dug će skočiti i na 50 milijardi evra. Vučić je obećavao investicije od 16 milijardi. Odakle -ako ne od zaduživanja? Ili je sve to, po njegovom običaju, čista lagarija? Od toga će bar polovinu para strpati sebi u džepove i „hraniti“ 700.000 svojih članova itd. Isto tako se pitam gde će da pobegnu Mali, Vučić i drugi koji uništiše i pokradoše Sbiju, da njihovi potomci ne bi morali, kao što će to morati naši sinovi, unuci i praunuci uz gladovanje da otplaćuju njihove dugove. Naravno ako i naši potomci ne pobegnu negde u neku državu u kojoj od poštene zarade može da se stanuje, živi, odlazi na god. odmore a i da se nešto uštedi. Najbolje da Vučić odredi nekoga ko će, kao poslednji begunac iz Srbije -da ugasi svetlo!

  3. Evo kako oni „računaju“ državni dug. Gogišnji BDP, prema Zakonu o budžetu računaju da će biti nešto preko 12 milijardi evra. Dospele glavnice u 2020. godini su5,8 milijargi evra, a kamate oko 98o miliona evra, ta to oni „skrate na 49%, da lepo zvuči. Ukupan dug države je najmanje 24 milijarde evra ili dva godišnja budžeta države, zvanično, a nezvanično se može čuti da je dug premašio i 35 milijardi evra, ili tri godišnja budžeta. Tako nas maslaju kako vode „uspešnu monetarnu politiku“, a planiraju i novi „investicioni ciklus“od 15 milijardi evra, tako da će naš državni dug vrlo brzo stići do 50 milijardi evra. Tako stvari stoje, svidelo se to nekome ili ne.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.