Mali: Sutra isplata minimalca o trošku države za više od milion radnika

Ostavite komentar


  1. Firmama koje su ostvarivale isti ili veći profit za vreme epidemije treba ukinuti ovu mogućnost.Svakako su gazde za sebe zadržale sav ekstraprofit a i ovih 30000.Radnici su samo radili više i rizikovali.Ili propisati da firme kojima nije opao promet ili je veći moraju taj novac da uplate radnicima kao bonus na redovne plate.Ovako se obesmišljava pomoć i pojedine gazde se plus bogate na štetu države i radnika.

    1. Upravo tako je uradila jedna privatna firma, ima oko 60 radnika, kazao im je gazda da je dobio od države samo 300.000 dinara (što znači da je napravio spisak od 10 radnika) i kazao im da ne može da im isplati novac. Čista pljačka od strane preduzetnika. Država bi trebala da stane u zaštitu radnika.

    1. Privatnik kod kog radim trazi da otvorim tek racun.zbog uplate minimalca od strane drzave.pa me zanima dali ima na to pravi i dali treba da mu dam taj novac koji bude uplacen na racun ili treba da ga zadrzim jer za vreme korone radili smo skoro bez prekida

      1. Da, mora da Vam uplati na račun da bi imao dokaz da Vam je taj novac uplatio. Kada novac legne na Vaš račun on je Vaš i zadržite ga za sebe. Ako već imate neki račun dajte mu taj postojeći, ne mora da se otvara novi, a ako nemate onda otvorite račun.

  2. pomažu privatnim firmama državnim parama jer su to njihovi (prinudni)sponzori.ali su zato nezaposlena lica koje je pandemija zatekla na tržištu rada jedina kategorija koja je ostala bez ikakve pomoći ove države. poznajem osobe koje nemaju rodbinu koji bukvalno gladuju. nemaju pravo ni na socijalnu pomoć jer imaju stan ili kuću..

  3. Dali imaju pravo na minimalac od drzave radnici koi su radili za vreme vanrednog stanja kod privatnika

  4. Nema od toga nista.Ja radim kao čuvar za 30.000 din mesečno i nemam pravo na taj minimalac koji će isplaćivati u naredna 3 meseca.A prijavljen sam i osiguran.Jedini način je da angažujem advokata i da tužim firmu.

  5. Radim u firmi kao vozac kamiona.mnogo vise smo imali posla u martu i aprilu nego inace.primamo redovno platu krajem meseca za taj isti mesec.12 maja nam je uplacen minimalac od drzave.gazda nam je rekao da je to plata za maj.a nase plate je stavio u svoj dzep.tako da,to je isto kao da nam je dao plate a minimalac uzeo.ne razumem kakva je to pomoc za radnike.ne preostaje nam nista nego da sami damo otkaze

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.