Mali: Sutra se završava isplata januarskih penzija 1foto M.A./ATAImages

Potpredsednik Vlade i Ministar finansija Siniša Mali rekao je danas da će zaključno sa sutrašnjim danom, 10. februarom, biti isplaćene januarske penzije uvećane za 14,8 odsto.

On je tokom posete Dnevnom centru i klubu za starije „Anđelka Trnavac“ na Banjici rekao da su januarske penzije povećane za 14,8 odsto, nakon povećanja od 5,5 odsto u oktobru i 21,1 odsto u januaru prošle godine.

On je dodao da će Srbija do 2027. godine biti zemlja koja je za samo 15 godina prešla put od države u kojoj pezioneri prosečno primaju 204 evra do zemlje u kojoj će naši najstariji sugrađani primati prosečno 650 evra penzije.

Kako je rekao, kroz organizaciju EKSPA, kroz program „Skok u budućnost – Srbija 2027“, biće ispunjeno i dato obećanje da penzije dostignu prosek od 650 evra mesečno.

„To će biti decenija i po rasta, razvoja i napretka. Svi makroekonomski indikatori nam govore da smo na pravom putu. Te godine prosečne plate će dostići 1.400 evra, a 2012. naši su građani prosečno primali 330 evra“, rekao je Mali.

On je istakao da nakon poslednjeg povećanja prosečna penzija u Srbiji iznosi 390 evra, što je ocenio kao „veliki pomak napred“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari