Mali: U ponedeljak počinje isplata minimalca za zaposlene u turizmu i ugostiteljstvu

Ostavite komentar


  1. Država Srbija svojim odlukama je doprinela padu i sunovratu preduzetnika Srbije, malih i velikih gazda, kojima je Država zabranila rad posle 17h, subotom i nekima nedeljom kad imaju najveći promet.
    Istovremeno radnim danom, subotom i nedeljom „veliki“ Lidl, Maxi, Metro, Roda itd su puni ko oko, slobodno se širi korona i ova vlast im je dozvolila rad. Svi oni ne prodaju samo hranu već i odeću kao butici koji su istovremeno zatvoreni ili drugu robu koju preduzetnici ne smeju da prodaju zbog ograničavanja radnog vremena.
    To nije normalno, moralno, nije fer i pošteno. Gde su mediji, vladine i nevladine organizacije, novinari da o toj nepravdi obaveste narod Srbije?
    Šta o tome misli krizni štab, veliki mogu da šire koronu a malima je zabranjeno?
    Molim javnost za ODGOVOR.

    1. Da obavestim javnost da svi ugostitelji nisu dobili po 30.000 din. Mi npr.nismo dobili a placamo sve poreze

    2. A samostalni umetnici – slikari, vajari, grafičari, keramičari se namlatiše para od kad je Korona, pa njima ne treba pomoć?

    3. drzava je oduvek nekom majkka nekom maceha..odavno je majka dojilja SNS porodicama i maceha vecini stanovnistva..demokratija u kojoj mozes bez problema izrazavati nacionalizme cak do fasizama nije to..gde je biti nacionalista cak pozeljno nije drzava demokratije..drzava u kojoj su u razlicit kos svrstani iste delatnosti tj karakter delatnosti nije drzava..pokazuje svoju moc i beskrupuloznost prema dobrom delu gradjana a i privrednike itekako razdvaja..samim tim sto joj ne pada na pamet da razdvoji partijsko od korporativnog upravljanja stvorila je autokratiju kojoj staljin moze zaviditi..jedino nema direktnih ubistava ali ekonomska egzekucija nad neposlusnim itekako prisutna

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.