Mali: Vraćanje služenja obaveznog vojnog roka ideja u kojoj ne treba postavljati pitanje novca

Ostavite komentar


  1. Немаш ти благе везе са животом. А немаш, богами, ни са финансијама. Кад пукне балон, надрљали смо га горе него у деведесетим.

  2. Nije u pitanju novac. U pitanju je da je vojska (profesionalna) ostala bez vojnika, pošto je po znaničnim podacima samo u 2023. godini istu napustilo 12000 pripadnika, školovanih i obučenih. E sad je neko došao na genijalnu ideju da će za tri četri meseca da „obuče“ vojnika, pa će jel’te i po neki od tih „zbrzo obučenih“ da se zaposli za stalno u Vojsci, pa ćemo umesto vojnika sa završenim vojnim školama i fakultetima, imati kursadžije u profesionalnoj vojsci. Kao što ih imamo u celoj državi. Zato što je to pametno.

  3. Decenijama je država mogla da isfinansira služenje vojnog roka i onda kod žutih samo odjednom ne može

  4. Vojsku razdvojiti od ostalih pratećih službi.Elem svi ti intendanti,gradjevinci,personalci,finansisti,moralisti,načelnici i ostala izmišljena formacijska mesta radi činova,činovi odredjuju kvadraturu stana čist gubitak.Sdudentska menza 20.000 obroka svaki dan bez greške.Vojska za 100 obroka 6 majora na tri nivoa rukovodjenja.Ti neki doktor ekonomije, 2 kuvara 8 konobara služi svadbu 500 ljudi-genije.

  5. Mali kaze pare nisu problem??? Pa on jadan nema pojima koliko vojska kosta u slucaju da svi krenu na godinu dana u kasarne, pa to samo da nahranis i okupas pa je preskupo… Medjutim Mali ocigledno planira Srbiju dodatno da zakopa u dugove i njemu to kao sto kaze nije nikakav problem. Dakle zaduzice nam i cukun unuke svojim budalastinama koje nemaju nikakvog utemeljenja u zdravoj logici. Svaki njihov potez je ili populisticki ili zataskavanje nekih njihovih prljavstina pa koliko kosta da kosta to ce da otplacuju i tako neke buduce generacije… Inace madjari su 2021. godine platili svoju vojsku od 22.000 vojnika, 1,9 milijardi evra, e sad zamislite koliko kosta da svi krenemo u vojsku?!

  6. Nekada na dvorovima u Srbijisu za glavnim stolom sedeli borci-vitezi ,veterani i mladi a oko stola lude ,razni zabavljaci i akrobate.Danas u Srbiji su za glavnim stolom razni zabavljaci i akrobate sa nacionalnim penzijama a ratni veterani na djubrištu.Sa takvom slikom u mislima naša deca,robina,kumovi prijatelji teško će se odlučiti da brane zemlju.

  7. A da se malom napravi puškica po mjeri
    Isto tako i uniformica
    Pa nek ide u prve redove

  8. Slazem se, ali da drzava garantuje za vojnike!A ne posaljes ga zivog i zdravog, a vratis u kovcegu kao sto je bio slucaj s vojnicima na Topcideru!Niko ne zna sta se desilo, pojeo vuk magarca!!Alooo, a cuvas ga od 3kg!Zalosno!!

  9. Gospodine ministre nek Vasa deca idu u vojsku ako zele a moju ne dirajte! Dosta ste nam zivota uzeli od 90-ih do danas i decu vam NE DAM! Toliko! Pre cunih poslati napolje da zavrse fakultete i zive nego da ih trujete vasim radikalskim pardon naprednjackim narativom. Srbija nema jaku vojsku, nece je nikad vise ni imati a to sto ste unistili profesionalnu vojsku ne treba da prenosite na civile! Profesionalna vojska moze biti primamljiva ako je modernizujete i date normalne plate a ne da uvlacite ostatak populacije u vase vojne igre. Dosta vise!

  10. Samo profesionalna vojska, sve ste pokrali a sada to treba vojska da vam čuva. Samo profesionalna vojska, platite da vam čuvaju pokradeno.

  11. Ti si bruka i sramota ove drzave i jako skodis ovoj drzavi,sram te bilo,bez blama pricas tako o ljudima koji se bore za svoja prava nazalost na ulici…evo idi prvi ti u vojsku,ko ti brani,nasa deca nece jer nismo ni za vas glasali.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.