Malinari dogovorili minimalnu otkupnu cenu od 165 dinara i odustali od protesta

Ostavite komentar


  1. Nema, jedna crvena zatarabi svako prkno. I dalje nema sistemskog resenja za proizvodjace, i dalje natezanje svake godine, i dalje bedni dogovori, valjda za bednike. A o zatarabljivanju cu razmislit kad mi sledece godine ovi „malinari“ blokiraju put.

    1. Problem lezi u nekonkurentnosti srpske maline u odnosu na Poljsku i na nizak stepen svesti i obavestenosti srpskog seljaka.
      Poljska malina je jeftinija od srpske i kasnije sazreva sto gura evropsku cenu na dole. Jeftinija je zbog krupnijih poseda i upotrebe mehanizacije.
      Takodje, problem nastaje i zbog agresivnog zasadjivanja malina cime cena ide na dole kao i u nesposobnosti uzgajivaca da se udruze u kooperacije.
      Neko ce da sece prste u 21. veku zarad 5 dinara po kilogramu vise.
      Kao pozoriste za decu.

      1. Neinformisan si i ne poznajes stvari nisi u toku, otkupe je po to j i toj ceni ,,niskoj,, a prodaju po tri puta vecoj, sve sam ti objasnio ako si u mogucnosti da shvatis i zapamti nista od poloprivrednih proizvoda sa severa Evrope moze biti bolje od onih sa juga odnosno sada u slucaju Srbije, jer najbolja vina dolaze sa severa ili sa juga.

    2. Da li Vam je smetala blokada autoputa JSO-a 2001. kod Sava centra?

  2. Srpska posla. Prodali se jeftino za sitne pare. Jesu li sistemski rešili problem? Nisu. Znači ništa do sledeće godine i cene malina od rsd 50 recimo. Onda opet prodaja za sitnu lovu? Bolje ni ne zaslužuju. Svako dobije onoliko za koliko zna da se proda.

    1. daj ne lupetaj cena od 160 dinaraje normalna cena za maline a oko100 dinara kupine to je cena od koje mi seljaci imamo vajdu.e sad karteli to je borba za citavu godinu karteli kad budu razbijeni srbija je na dobitku. a izvoznicki lobi i politicari na gubitku videcemo.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.