Kakva je uloga PKS u „nesporazumu“ malinara i hladnjačara?

Ostavite komentar


  1. Strasno.Rad cele porodice od marta do sada se svodi na nulu.Ko je ovo smislio,svaka mu cast.Ljudi gledaju da otmu od radnika sve,duse nemaju.

  2. Lud svet! Kako ćete vi naterati nekog da vam plati nešto što je više od ponudjene cene? Silom? Drżavnom represijom? Ludost!!!

  3. Na zalost ne placaju ni ponudjenu cenu. Zavrsena berba bez dinara uplate, a o neisplacenom proslogodisnjem rodu da ne govorimo.

  4. @Vladimir.mozda si cuo za reci,kartel.cerke firme u inostranstvu,200 miliona evra godisnje, politicari,monopol.Ko razume shvstice.

  5. Zato sam ja moje pokosio pre 4 godine i digao ruke od toga. Ne isplati se rad u ovoj državi jer na tvoj rad doći ce njih 10 koji je ti guliti kozu. Nije samo clanarina u pitanju, Čadež je u kombinaciji sa malinama.

  6. Seljacima 200 dinara a unekim marketima je malina 1600 din.
    Mleko oko 50 dinara otkupna cena a u radnji 200.
    To mi plaćamo subvencije poljoprivrednicima u EU. Tako mora, da sa EU puta ne skrenemo.

  7. @zofix
    Najgore je kad čovek ne zna, a pravi se pametan!
    Karteli se sankcionišu tako što komisija za zaštitu konkurentnosti utvrdjuje, i dokazuje koncentraciju i povezanost pravnih subjekata, a ne u žutoj štampi i „sa drugarima uz kafu“. Takodje, u ovom slučaju bi se taj „kartel“ sastojao i od nekoliko svetskih država i stotina inostranih kompanija s obzirom da se radi o berzanskoj robi čija se cena odredjuje na svetskom nivou, a ne na lokalnom. Kad već pominješ nešto što si načuo, valjda od drugara, „majka i ćerka“ firma u konsolidovanom završnom računu iskazuju jedinstveni dobitak, ili gubitak“, pa bi tako bilo kakvo „skriveno“ poslovanje i dobit došlo na naplatu na ovom, ili onom mestu. Političari ne dodeljuju nikakve dozvole i saglasnosti za podizanje i poslovanje hladnjača, država ne odredjuje cene ovog proizvoda i ni na koji način ne utiče na ovaj poslovni ciklus, pa ne vidim kakav bi oni uticaj mogli da imaju na ovu poljoprivrednu granu. Ne znam o kakvom monopolu govoriš kad u Srbiji ima na stotine hladnjača od kojih skoro da nema niti jednog slučaja da su bar dve hladnjače u vlasništvu istog vlasnika, a kamo li da postoji neki kontrolisani monopol. Kad već govorite o ovakvim temama onda se nemojte povoditi za onim što ste čuli, a ja eventualno nisam, već uzmite pa pročitajte nešto o tome kako bi bili bar spremniji za razgovor sa drugarima na kafi. To bar sada, u eri interneta, nije nimalo teško i dostupno je svakome.

  8. I Vi nesmete da kažete pravu istinu ko je Rade Ljubojević i šta je on u PKS. Ovo sve on pravi kao i ono prošle godine sa ljudima bliskim vlastima

  9. @ Vladimir.Malina nije berzanska roba.,kartel i monopol cine 4 velike hladnjace koje odredjuju cenu.i niko mimo njih ne sme da podigne cenu.200 miliona evra god.promet jer stvarno mislis da tu drzava nema uticaj tj.politicari.ne mogu vise da te demantujem.nesto si ti tu pomesao.sto se tice kafe,sa drugarima pijem krusku.poz.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.