Malinari iz zapadne Srbije se prudružuju protestima u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Malinari, umesto da tražite svoja prava Vi postajete prilepak političkim partijama koje jedva prela ze cenzus na izborima i time i sami postajete politička organizacija, a ne društvo koje traži poštovanje svojih prava. Uzgred, šta je bilo sa onom hladnjačom koju ste dobili od države Srbije? Ko ju je od Vas prodao i zašto?

    1. Nisu ovde u pitanju nikakve partije, vec narod i narodna prava svih gradjana. Narodu je dozlogrdilo i vreme je da se Srbija i narod oslobede od izdajnika diktatora i lopova. Svi vi koji kritikujete narod ste botovi i prodane duse.

  2. Godinama bezuspesno proizvodjaci traze od drzave da im pomogne a da pri time nista ne cine da se sami udruze i na taj nacin pomognu sami sebi. U doba interneta i modernih tehnologija, potrebni su mladi ljudi koji poznaju jezike i tehnologiju, oni treba da budu iz redova proizvodjaca i da prodaju njihove proizvode dok ce ovi da proizvode najbolju i najkvalitetniju malinu. Ipak mora da se radi a izgleda da je pojedincima lakse da idu na ulicu. U AGRO sektoru Srbija ima preko 200 izvoznika voca sto znaci da prostora ima, da je trziste slobodno i da rad i samo rad daju rezultate. Ja sam tim istim proizvodjacima nudio resenja niko nikad nije hteo da me slusa a uvek sam uspevao da predvidin sta ih ceka… A evo uradicu to i sada. Cena maline ce ove godine biti oko 1eura u otkupu.

    1. Čekaj, a onaj „vlasnik“ Informera Vučićević je uspešni proizvođač malina? Ili šta on kupi jeftino, a proda skupo, kako se to zove?

      1. Problem je što država ni u kom pogledu ne pomaže ni poljoprivredu ni voćarstvo, nema zagarantovane cene, nema pomoći države u slučaju loših vremenskih uslova i slabog roda, nema subvencija, cena goriva je paprena. Postoje silna ministarstva, silne birokrate, da oni rade svoj posao i skroz nepismen čovek bi mogao da izvozi jer država mora da bude ta koja će to omogućiti svima.

  3. Samo napred, i nemojte stajati dok ne isterate svoje, onaj što vrti klupu iznad glave sa onim horor zubima, se ubi od para preko grbače malinara.

Ostavite komentar


Ekonomija

Intel: Prava investicija za budućnost? 8

Intel: Prava investicija za budućnost?

Ne tako davno, u novembru 2019. godine, Srbija je u Kragujevcu pokrenula svoju prvu Nacionalnu  AI platformu. Vizionarski  cilj je bio da se Srbija i njeni  istraživači stave na čelo globalne tehnologije. To je bilo mnogo pre nego što smo čuli za OpenAI-jev ChatGPT.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.