Malinarima prećeno kako bi odustali od protesta

Buran sastanak nezadovoljnih malinara i predstavnika Ministarstva poljorivrede

Ostavite komentar


  1. Reče svojevremeno jedna drugarica koja se prezivaše Penezić : “ Na pašče namani , a na seljaka spusti “ ! I bi u pravu 100 %.

  2. Apsurdno je da su poveravali da će iko išta uraditi za malinare ,sada neka pevaju i igraju na ulici ako im plate i po 90din.Sticajem okolnosti , povod svog problema imala sam sastanak u ministarstvu sa navedenim Bojanom Gavrićem.Čovek je na sve moguće načine pokušavao da skrati sastanak i apsolutno nije dozvoljavao da se bilo šta kaže ,naravno da u tome nije uspeo ali obećano ali je jednu rečenicu njegovu nije ispunio .Velika sramota zaista .Tako da ove mučenike razumem u potpunosti .

  3. Malimari, sledeće sezone jedinstvenu odluku donesite da ne obradjujete malinu. Inače sa ovom cenom propadate. To je jedini jezik koji će tajkunsko-monopolističko-SNS udruženje otkupljivača da razume.

  4. Po meni malinari treba u 2019 godini da ne ulaze u malinjake,jer kako stvari stoje niko s njima nece da razgovara,pa ondah nek hladnjacari uvoze i izvoze maline,ali izgubice tržište zbog kvalitetasamim tim i država pare pa nek im bude tržišna ekonomija.Nek cena zavisi od ponude i potražnje.S obzirom na cenu koja se naslucuje malinar nece mnogo izgubiti,a hladnjačari ce izgubiti kupce pa da se vidi kome je gore.A posle udruženja da podignu kredite naprave hladnjače i nastupe na tržištu i u dogovoru sa malim hladnjačama uključe i njihove kapacitete, jer i njih uništavaju veliki monopolisti.Nije mi jasno kako ministarstvu poljoprivrede nije jasno da bez garantivanih cena poljoprivrednim proizvodima nema proizvodnje u poljoprivredi.Kad su one ukinute proizvodnja u poljoprivredi je pala i u stočarstvu i u ratarstvu o u vocarstvu i još ce padati jer i seljak je uzeo olovku u ruku .Mladji iz seskih domacinstava odlaze iz sela jer nece da rade za džabe.N/P U opštini Požega nekad se godišnje tovilo 24.000 junadi a sad nema ni hiljadu svi su ti objekti prazni.Sve se to zna a potpisuju se ugovori sa Kinom Turskom o izvozu govedjeg mesa pa gde nam je stoka za klanje što lažemo ljude kad znamo da nemamo mesa za izvoz.Ili se možda radi o tome da uništi Srpski seljak pa da dodju stranci kojima ce država dati ogromne subvencije pa ce oni izvoziti poljoprivredne proizvode proizvedene u Srbiji,a srpska sela ce ostati opustošena,a sve ono što su genercije stvarale u seskim domacinstvima zarašce u korov .Ako je tako planirano u selima ne trebaju ni putevi ni vo poljoprivredeambulante nškole.Ministarstvo treba da
    se bave malim gazdistvima da im pomognu da organizuje proizvodnju da im pomogne u plasmanu onoga što proizvedu, ako misli da mu ta proizvodnja treba našoj državi.Ako se više
    ne okrenute malom seljaku od sela nema ništa.

  5. Malinari treba javno da kažu zašto je prodata hladnjača koju su dobili od države Srbije i šta je sa parama?

  6. Malinari da su pametni pa da izadju na proteste koji bi imali dodatnu tezinu zbog nezadovoljstbva u drustvu pa da vidis.

  7. Taj državni sekretar za poljoprivredu Bojan Gavrić nema blage veze sa poljoprivredom. Siguran sam da čovek nema pojma o osnovnim stvarima vezanim za poljoprivredu.

Ostavite komentar


Ekonomija

Tabaković: I u Srbiji će biti uvedeno otvoreno bankarstvo 10

Tabaković: I u Srbiji će biti uvedeno otvoreno bankarstvo

Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je danas da će u u Srbiji, kao i u zemljama EU, biti uvedeno otvoreno bankarstvo koje podrazumeva da finansijske institucije dele podatke o svojim korisnicima platnih usluga (fizičkim i pravnim licima i preduzetnicima) sa novim učesnicima na tržištu, ali uz dozvolu korisnika.

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.