Mame su zakon: Raste broj nezaposlenih porodilja

Ostavite komentar


  1. Drage gospođe, socijalizam je ukinut na zahtev mnogobrojnih nezadovoljnika koji su očekivali da će odnekud da grune bujica dolara koja će ih zatrpati. Tako smo zamenili konja za magarca. Sad imamo liberalni kapitalizam, ranije poznat kao „prvobitna akumulacija kapitala“, karakterističan po tome što u njemu sva prava ima vlasnik koji cedi svoje potpuno obespravljene radnike. Žene i majke takvima nisu isplative jer idu na trudnička i porodiljska bolovanja ili uzimaju bolovanja kada su deca bolesna, tako da automatski daju prednost muškarcima koje su voljni čak i nešto više (bedno, doduše) da plate jer njih mogu da cede 365 dana godišnje.

    1. Koji bre liberalni kapitalizam, kad država otme pola svačije zarade, a pritom je najveći poslodavac, zemljoposednik-latifundista, vlasnik najvećeg broja nekretnina, najvećih firmi…

      Umesto država da plaća porez građanima, građani plaćaju državi? Kao da daš stan podstanaru, pa umesto da naplatiš kiriju – podstanar tebe natera da mu plaćaš struju vodu komunalije burek…

      Ispropisivala je država i raznorazne „blagodeti“ stanovništvu, ali, umesto da troškove tog socijalizma plati sama država koja ih je i izmislila, od svojih prihoda, ona to prebacuje na građane?

      Pa bre, da je ovo kapitalizam, valjda bi se štrajkovalo ispred kapitalista, a ne ispred vlade, i valjda bi se pare tražile od kapitalista a ne od vlade.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.