Manja naknada za prozjumere, više solarnih panela: Kako najnovija uredba Vlade utiče na kupce-proizvođače?

Ostavite komentar


  1. I dalje se isplati isključivo instalirati panele i proizvoditi za sebe, bez mešanja EPS-a !

  2. Kypac proizvodjac koji je samosralno ulozio u obnovljive izvore energije placa nadoknadu EPSu sto eps od njega preuzima struju a placa i nadoknadu za podsticanje OIE. Zar to nije apsurd? EPS ne placa ni dinar kupcu proizvodjacu za struju koju proizvede vec se ta struja samo koristi za sravnjivanje. Dakle, teorijski, vi mozete proizvesti svu struju koja vam treba u toku godine, pa i vise, ali cete EPSu platiti racun od nekoliko stotuna hiljada dinara. Ko bi pri zdravoj pameti to radio?

  3. Tresla se gora….
    Povlasćeni proizvodjaci dobijaju naknadu za isporuče e kilovate po znatno većoj ceni od one po kojoj svi plaćamo struju, dok prozjumeri ne da ne dobijaju nista nego moraju i na sopstvenu struju koju proizvedu da plate i poreze i akcize i naknade za povlascene i jos toga da ne nabrajam. Očigledno nismo isti.

  4. Daleko vam lepa kuća.
    Čovek da ne potrosi ni jedan kilovat plati skoro 10€. Tri miliona brojila po toliko je 30 miliona eura svakog meseca, nit luk jeo nit ga mirisao. Dakle cena 1kw kod nas ,kazu vlasti je medju najnizim u okruzenju. Mislim da bi mogla da bude i besplatna samo da u račun udenu jos neku sličnu stavku.

Ostavite komentar


Ekonomija

Elektroprivreda: Srbiji ne prete nestašice struje 8

Elektroprivreda: Srbiji ne prete nestašice struje

Srbiji ne prete nestašice struje, a Elektroprivreda (EPS) ima dovoljno svoje proizvodnje električne energije i u sadejstvu sa uvozom podmiruje sve potrebe tržišta, izjavio je pomoćnik direktora Elektroprivrede Srbije za poslove upravljanja elektroenergetskim portfeljom David Žarković. 

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.