Manje turista na hrvatskom primorju u julu 1Foto: Pixabay/Reini74

Hrvatsku je u julu posetilo manje turista nego u istom mesecu prošle godine, objavili su danas mediji.

Po podacima koje je prenela Hrvatska Radio-Televizija, u julu je bilo 4.670.000 turista ili oko tri odsto manje nego u julu prošle godine, dok je broj noćenja iznosio 29.450.000, što je na nivou tog prošlogodišnjeg meseca.

Sve jadranske županije, osim Dubrovačko-neretvanske, u julu su imale manje turista nego u istom mesecu prošle godine, dok je noćenja u većini bilo gotovo kao prošle godine ili nešto malo više, pokazali su najnoviji podaci Hrvatske turističke zajednice koje je prenela agencija Hina.

Tako je u jadranskim županijama ukupno u julu bilo oko 155.000 turista manje nego u julu prošle godine ili 3,4 odsto manje.

Dubrovačko-neretvanska županija jedina je u julu imala porast oko 0,6 odsto, odnosno oko 2.600 turista više.

U kontinetalnom delu zemlje najviše turista je bilo u Zagrebu koji je u julu posetilo 1,3 odsto više turista, ali je noćenja bilo manje nego u julu prošle godine.

Iako podaci pokazuju slabiji dolazak turista u julu, ukupno ih je, prema dostupnim podacima, u prvih sedam meseci ove godine došlo tri odsto više nego u istom razdoblju prošle godine ili oko 12 miliona, a ostvarili su jedan odsto više noćenja ili 54,7 miliona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari