Martinović: 47 odsto domaće poljoprivredne proizvodnje završi na zahtevnom evropskom tržištu

Ostavite komentar


  1. Da nije bilo tvojih devedesetih sve bi to imali da im ponudimo, a sad nemamo više ništa. Koja mehanizaciju? Ima, Rakovica? Zmaj? Koje seme, koji proizvodi?

  2. Kaži nam gospodine mega-agrarni stručnjače po volji tvog gazde AV , KOLIKO NAM PROIZVODA stranci vrate sa svojih granica zbog prekomerne (znači nestručne) primene raznih po ljude veoma opasnih preparata za prskanje voća i povrća, koliko zbog fungicida, koliko zbog lošeg kvaluteta -pa da onda lupetaš o velikom izvozu! Ej, bre neki dan vratiša Švajcarci čak i mlevenu alevu (srpski: crvenu) papriku zbog opasnog pesticida. Ako to ne sputate- nema od povećanja izvoza ništa! Ili ćeš, slično tvom gazdi AV, i ti da do bskraja lažeš Srbe koji na kraju pojedu i to najzatrovanije voće i povrće koje stranci vrate kao opasno po zdravlje?

  3. Hickok da je trazio licnost za horor ne bi nasao boljeg od ovog Martinovica.

  4. 3 soka=1800 din.
    Sajam kao vašar sa novom mehanizacijom,koju 90% posetilaca ne može da kupi!

  5. Koja poljoprivreda? Gde je prosečan farmer 60 godina i jednom nogom u grobu? Gde sa 10 krava i 100 ovaca ne može porodica da se izdržava? Gde sin šalje oca da vozi kamion jer su imali 30 krava pa zadužili????Gde se na konkursima prolazi samo uz „posebne“ uslove…

  6. Prethodnici napr. Nedimović su bili tragikomičari,sa ovim će sve biti komično,na prvi pogled tako izgleda.

  7. Zato mi kupujemo albanski paradajz, po nenormalnim cenama. Zato je tresnja 300+ dinara, a domaca jagoda 400-500 dinara/kg. Bitno da mi hranimo Evropu kvalitetnom hranom, a Albanci hrane nas genetski modifikovanim paradajzom. Treba da budemo ponosni.

  8. Nemamo na šta da budemo ponosni, jer:
    1. veliki broj malih proizvođača radi po sistemu rekla-kazala, a poljoprivreda je odavno postala ozbiljan i odgovoran posao, daleko od sistema posej, zapraši „odoka“ i beri pare, šta te briga za posledice.
    2. razvijamo marketing za promet robe „poreklom iz Srbije“, bez pitanja šta znači reč „poreklo“?
    3. kontrola kvaliteta, ispravnost…je poslednja rupa na svirali, važno je da je budžet pun. A pun je zbog rasta cena, a ne zbog uspešnog rada.

  9. У 56 година боравка у Немачкој нисам никада видео ни један једини производ из Србије. Ни раније из Југославије, ништа.
    Прошле недеље сам наишао у супермаркету EDEKA, истарски и Далматински пршут, лепог изгледа и одлично пакован, немачком стандарду. Нисам купио, предходно сам купио моју најомиљенију шунку из Италије, Prosciutto di Parma.

  10. Bitno je koliko izvozimo, ali jos je bitnije koliko I sta od poljoprivrednih proizvoda trgovci uvoze. Nasi viskovi hrane propadaju a potura nam se jeftina uvozna I lepo ofarbana hrana.

  11. BEG ISTRIJAN mnogo Vam hvala na svim vašim komentarima bilo kog profila.

  12. A ti se kao doznaješ u poljoprivredu!Znaš li ti uopšte junače kako izgleda motika?

  13. О чему ти “ министре“ причаш…каква наша пољопривреда када сте је уништили увозом скоро свих пољопривредних производа..где ти живиш човече или причаш причу ради приче…јадна ли си Србијо ко води земљу(тј.територију)

  14. E ti stvarno pravi manipulant isti kao i gazda pa ti neznas ni koliko hektara zemlje obradive imamo u Srbiji pazi izvoz 47 posto.

  15. Tačno sami priznajete,ali kad treba da otmete proizvode po niskim cenama od poljoprivrednika (pogotovu tražene malinu,kupinu višnju i ostale polj proizvode)vi iz vlade tada plasirate priču o zatvorenom EU tržištu za srb proizvode,i tako svake godine.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.