Martinović i Čadež o osnivanju Poljoprivredne komore Srbije 1Foto: Ministarstvo poljoprivrede

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Martinović razgovarao je danas sa predsednikom Privredne komore Srbije (PKS) Markom Čadežom o mogućnostima za uspostavljanje Poljoprivredne komore Srbije koja bi poljoprivrednim proizvođačima omogućila da na jednom mestu iskažu ideje, dobiju neophodne informacije i uputstva, kao i da razmene iskustva.

Kako je saopštilo to ministarstvo, na sastanku je rečeno da bi Poljoprivredna komora Srbije okupljala poljoprivredne proizvođače iz različitih oblasti poljoprivrede, te da bi njihovi predstavnici mogli da učestvuju u razgovorima sa Vladom Srbije i resornim ministarstvima.

„Uloga Poljoprivredne komore bila bi da prikuplja, sortira, a potom zahteve svojih članova dostavi Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Glavna odlika ove komore bila bi da ona predstavlja sponu između PKS i Ministarstva“, naveo je Martinović.

On je dodao da će Poljoprivredna komora aktivno sarađivati sa predstavnicima poljoprivrednih savetodavnih stručnih službi.

Na sastanku je dogovoreno i da će PKS aktivno učestvovati u formiranju svih neophodnih radnih tela i pružiti punu podršku u uspostavljanju Poljoprivredne komore i obezbediti svu neophodnu infrastrukturu za funkcionisanje buduće Poljoprivredne komore Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari