Martinović sa direktorkom kompanije „Deleze“: Veliki trgovinski lanci treba da otkupljuju od domaćih proizvođača, posebno ratarske i stočarske proizvode 1Foto: MPŠV/Iva Petrović

Veliki trgovinski lanci treba da otkupljuju od domaćih dobavljača i proizvođača, posebno kada je reč o ratarskim i stočarskim poljoprivrednim proizvodima, usaglašeno je na jučerašnjem sasatanku ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandra Martinovića sa generalnom direktorkom kompanije „Deleze“ u Srbiji Goricom Jovović.

Na sastanku je istaknuto da, osim što bi se na taj način smanjio obim uvoza ovih proizvoda, velika šansa bila bi pružena unapređenju i povećanju obima domaće proizvodnje, a bilo je reči i o planiranim budućim aktivnostima i edukacijama koje se odnose na proizvođače, te o mogućnostima širenja asortimana robe domaćeg porekla, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Sagovornici su, takođe, istakli značaj pružanja podrške poljoprivrednicima za unapređenje i proširenje njihove proizvodnje, kako bi se obezbedio kontinuitet snabdevanja srpskim proizvodima.

Ministru Martinoviću je predočeno i da kompanija ima ambicije za širim asortimanom ribe, organske i veganske hrane, što otvara dodatne mogućnosti domaćim proizvođačima, dodaje se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali i državna sekretarka Livija Pavićević, šefica Kabineta i pomoćnica ministra za međunarodnu saradnju i evropske integracije Anja Javor, pomoćnik ministra Nenad Katanić i direktor Uprave za veterinu Živko Matijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari