Martinović sa predstavnicima Udruženja odgajivača svinja Srbije: Cilj države povećanje ukupnog stočnog fonda 1Foto: MPŠV/Iva Petrović

Ministar poljoprivrede Aleksandar Martinović razgovarao je danas sa predstavnicima Udruženja odgajivača svinja Srbije i istako da je cilj države osnaživanje svinjarstva i povećanje ukupnog stočnog fonda, te da se mora nastaviti sa strogom kontrolom uvoza svežeg i zamrznutog svinjskog mesa.

Kako se navodi u saopštenju, na sastanku je zaključeno je da je neophodan zajednički rad Uprave za veterinu i proizvođača svinja u oblasti suzbijanja afričke kuge svinja, koja trenutno predstavlja najveći problem za izvoz domaćeg svinjskog mesa na evropsko i svetsko tržište.

Martinović je naglasio da će skupštinski Odbor za poljoprivredu uskoro organizovati javno slušanje na temu rekonfiguracije podsticaja iz budžeta, te pozvao predstavnike ovog udruženja da se uključe u javno slušanje.

Ispred Udruženja odgajivača svinja Srbije, koje je inače krovno udruženje u čijem se sastavu nalazi 17 privrednih društava i poljoprivrednih gazdinstava, odnsno farmi, prisutni su bili Ronald Holo, Milorad Vlaškalić, Zoran Ilić, Oliver Stanković i Marina Mišković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari