Martinović sa proizvođačima svinja iz Mačve razgovarao o uzgoju u Srbiji 1Foto MPŠV/Iva Petrović

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Martinović sastao se danas sa predstavnicima Udruženja proizvođača svinja Mačva, sa kojima je razgovarao o problematici uzgoja svinja u Srbiji.

U konstruktivnom razgovoru bilo je reči o odnosu na relaciji odgajivač svinja i otkupljivač, pri čemu je dogovoreno da Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede organizuje susret sa predstavnicima otkupljivača i kao medijator posreduje u budućim pregovorima dve strane.

Tema sastanka bilo je i generalno stanje ove grane stočarstva u Srbiji, te mogućnosti za njeno unapređenje u budućnosti, a ministar Martinović naglasio je da će resorno ministarstvo i Vlada Republike Srbije nastaviti da ulažu i podstiču razvoj svinjarstva, jer je interes i proizvođača i države da imamo što više domaćih svinja.

Ministru Martinoviću sagovornici su predočili da će rešenja za sve izazove sa kojima se suočavaju nastaviti da pronalaze za stolom, u mirnim i konstruktivnim razgovorima sa predstavnicima institucija i svim zainteresovanim stranama.

Sastanku su prisustvovali savetnik predsednika Vlade Danilo Golubović, pomoćnik ministra poljoprivrede Nenad Katanić i direktor Uprave za veterinu Živko Matijević, dok su ispred Udruženja proizvođača svinja Mačva u razgovoru učestvovali Milan Čubrić, Miroslav Šestić, Ivica Paunić, Todor Todorović, Ivan Kopilanović, Goran Jevtić, Nikola Timotić i Nemanja Vladimirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari