Mediji: NSA najavio konkurs za subvencije albanskim poljoprivrednicima Bujanovca, Preševa i Medveđe 1Ilustracija Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ

Nacionalni savet Albanaca (NSA) sa sedištem u Bujanovcu, najavio je konkurs za subvencije albanskim poljoprivrednicima u Bujanovcu, Preševu i Medveđi, za koji novac dolazi iz budžeta kosovske vlade, pišu danas lokalni mediji.

Predsednik NSA Nevzad Lutfiu je naveo da će konkurs biti otvoren ove nedelje i da će konačan iznos novca za svaku prijavu utvrditi stručnjaci kosovske vlade, prenose Bujanovačke.rs.

Prema njegovim rečima, rok za prijavu biće 10 dana, a dokumenti će se podnositi u sedištu NSA u Bujanovcu, osim za one iz Medveđe, koji to mogu da predaju u kancelariji saveta u tom mestu.

Kazao je da će „preliminarne i konačne liste pre objavljivanja biti poslate vladi (Kosova) na proveru, dok će konačan iznos sredstava utvrditi stručnjaci Vlade republike Kosovo“.

„Da biste prošli na ovom konkursu, ne tražite podršku ni od koga, jer ako ispunjavate uslove bićete podržani bez sumnje i obrnuto, ako ne ispunjavate uslove nećete proći bez obzira na sve ostalo“, poručio je Lutfiu poljoprivrednicima.

Kako je kazao, znoj poljoprivrednika se mora poštovati i zato neće biti kompromisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari