Od sutra počinje Međunarodni sajam lova i ribolova u Novom Sadu 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Međunarodni sajam lova i ribolova (LORIST) i Sajam ekologije biće održani na Novosadskom sajmu od sutra do nedelje 6. oktobra.

Kako je najavljeno sa Novosadskog sajma, posetioci će i ove godine moći da vide pribor i opremu namenjenu lovu i lovcima, odnosno ribolovu i ribolovcima, kao i sportsku i kamp opremu, a biće predstavljen i lovni i ribolovni turizam.

„Očekuju se i oni koji u Srbiji gazduju šumama, upravljaju zaštićenim prirodnim dobrima i bave se unapređenjem lovstva i ribarstva, kao i predstavnici profesionalnih udruženja i asocijacija, naučno-obrazovnih institucija, ali i republičke, pokrajinske i gradske institucije“, navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, tokom manifestacije biće održane specijalizovane lovačke revije, izložbe trofeja i dermopreparata kao i promocija lovne privrede Srbije, a posetioce očekuju i konjička takmičenja.

Istiovremeno, u fokusu ovogodišnjeg Sajma ekologije biće primarna selekcija otpada, očuvanje životne sredine i vraćanje prirodi.

Publici će biti predstavljene savremene tehnologije, ekološki standardi i inovacije koje bi trebalo da unaprede odnos prema zaštiti životne sredine.

Takođe, u krugu Novosadskog sajma biće postavljeno Reciklažno ostrvo, na koje će građani moći da odlože određene vrste otpada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari