Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća od 21. do 24. maja na Beogradskom sajmu 1Foto: Sajam tehnike/Promo

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća održaće se ove godine 66. put, u periodu od 21. do 24. maja na Beogradskom sajmu.

Sajam se održava pod sloganom „Inspirišemo razvoj“.

Radno vreme Sajma tehnike je od 10 do 18 časova od 21. do 24. maja.

Pojedinačne ulaznice koštaju 500 dinara, grupne 300, dok će ulaznice za učenike osnovnih i srednjih škola i studente (uz đačku knjižicu ili indeks) koštati 100 dinara.

Za parkiranje u sajamskom krugu plaća se 150 dinara po satu.

 

„Učesnici sajamskih programa nastupaju s ciljem da pokažu kako će izgledati svet sutrašnjice u najrazličitijim oblastima – pre svega u industrijama 4.0 i 5.0, zasnovanim na inovativnim industrijskim tehnologijama koje predstavljaju revoluciju u interagovanju sa digitalnim svetom, ali i u „klasičnom“ spektru robnih grupa – od CNC mašina, mašina alatki, obradnih centara, alata i pribora za obradu i oblikovanje metala, elektronike, merne opreme i uređaja, procesne tehnike, preko hidraulike i pneumatike, aditivne, 3D i laserskih tehnologija, metalurgije i livarstva, tehnologija zavarivanja, elektroenergetike, rasvete i LED tehnologije, te termotehnike i KGH, pa sve do zelene industrije, logistike, skladištenja, industrijskog pakovanja, industrijske i kibernetske bezbednosti i zaštite“, naveli su organizatori.

Posetioci i svi drugi učesnici moći će da se neposredno upoznaju sa najnovijim proizvodima i uslugama koje nude kompanije, da testiraju različite uređaje i tehnologije, ali i tržišne odzive na njih, da učestvuju u radionicama i predavanjima i da se informišu o trendovima u industriji i inovacijama.

Izlagački i stručni sajamski programi okupljaju oko 600 domaćih i stranih, direktnih i indirektnih izlagača i drugih učesnika iz tridesetak zemalja sa četiri kontinenta: Nemačke, Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Kine, Turske, Češke Republike, Švedske, Austrije, Italije, Severne Makedonije, Švajcarske, Južne Koreje, Rusije, Bugarske, SAD, Slovačke, Rumunije, Japana, Francuske, Velike Britanije, Danske, Bosne i Hercegovine, Holandije, Belgije, Kameruna, Hong Konga (Kina), Litvanije, Tajvana (Kina), Srbije…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari