Metro keš end keri želi saradnju sa mikromlekarama, razgovaraju sa Martinovićem 1Skladištenje mleka, fotografija: Elizabeth Dunne on Unsplash

Trgovinski lanac Metro Keš end Keri želi da sarađuje sa manjim srpskim mlekarama i na današnjem sastanku ministra poljoprivrede Aleksandra Martinovića sa direktorom te kompanije Nadirom Kađijem razmatrani su načini da se obezbedi količina mlečnih proizvoda kakva bi zadovoljila sve – kupce, proizvođače i trgovce.

Saradnja velikog međunarodnog trgovinskog lanca i srpskih „mikro proizvođača“ mleka mogla bi da se uspostavi uz potencijalno posredovanje Uprave za veterinu, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Martinović je izjavio da se Ministarstvo poljoprivrede zalaže da što više domaćih proizvoda nađe mesto na policama velikih trgovinskih lanaca, jer je to jedan od načina da se uveća poljoprivredna proizvodnja i pomogne srpskim poljoprivrednicima.

Na sastanku je rečeno da Metro, iako internacionalna kompanija, uspešno sarađuje sa lokalnim poljoprivrednicima, posebno u proizvodnji voća, zahvaljujući čemu se već mnogo srpskih proizvoda može pronaći u prodajnim objektima kompanije, i to ne samo u Srbiji, već i širom sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari