„Mi smo svakako nagrabusili“: Vučić otkrio kolika bi mogla da bude tužba Rio Tinta protiv Srbije

Ostavite komentar


  1. Pa neka ti pozajmi onaj što je poodavno proslavljavao milijardu.Sram vas bre bilo predsedniče.Zsšto to niste prekinuli pre 12 godina.Koga više obmanjujete?

  2. Ahahaha, nekoliko milijardi, na osnovu cega samo, voleo bih da vidim tu matematiku. Treba mi njih da tuzimo, za pokusaj devastiranja prurode, odakle im ideja da uopste traze litijum na plodnoj zemlji i gde zive ljudi.

  3. Neka oni idu ka nek košta.
    Za 20 godina ima oni nama još da plate ovu prevaru što je nema u krstu sveta

  4. Tuzba ne znaci i dobijen proces! A mi ako smo drzava treba da spremimo i kontra tuzbu za vec nastala zagadjenja i ekocid sa umisljajem radi sticanja profita od strane kompanije.

  5. Pa sad ako smo nagrabusili neka nam zatruju vazduh, zemlju i vodu, jel tako demagoze?

  6. Све те тужбе не важе због корупционашких договора власти са Рио Тинтом, због тога што си, Вучићу, сам и на своју руку се договарао о литијуму, ниси питао грађане, а сад би да то легализујеш, није било референдума, никаквог договора са народом. Сад би да на дрп донесеш одлуку о копању, исто као што сте покрали и изборе.

  7. Predhodna vlast nas je ozbiljno ukanalila sa dovođenjem Rio Tinta u Srbiju i sa promenom zakona o rudarenju.

  8. Kada ste prosli put ukinuli projekat Jadar niste spominjali nikakvu odstetu.Ja licno verujem da ce Vucic da odstampa neki papir,tj falsifikuje, za koji ce da tvrdi da je potpisao Tadica kojim se navodno dozvoljava Rio Tintu da rudari.A sto se tice o nekim milijardama odstete mei je sumnjiv glavni lobista.

  9. Pa naravno, od početka ove frke sa Rio Tintom priĉam svima da je cilj ovog projekta da se uzme odšteta koju će ovi naši političari da podele sa Rio Tintom. A Aca Srbin će da ispadne pobednik, jer će u poslednji momenat reći „Nećete kopati“ ali Rio Tinto traži odštetu, nije mnogo samo nekoliko milijardi eura… Tako da će i vukovi biti siti, i ovce namagarčene. U Sprdistanu je sve moguće.

  10. 0tkad se Oskar sekira za državu, rekla BiH da se više sekira za Rio Tinto. Nije tol’ko se trudio ni za Srbe koji žive na Kosovu. Vrati pare i nema kopanja ili preseli celu vladu i tvoje najrođeje u dolini Jadra može i varijanta daj ostavku i poništavamo sve što si potpisao. Proćerdao si više para od 3 milijarde a ugovor nisu stručnjaci (osim tvojih sumnjivih) mogli ni da vide. Pročitao te narod, nema kopanja!!!

  11. Није теби што држава мора да да паре, него што ти лично мораш да им враћаш.

  12. Ovaj nas presednik nas zeza.
    Rio tinto mora ispuniti nase uslove i raditi pod nasim uslovima,ali on to sigurno nece.
    I kakva ondak osteta rio tintu….
    Ne razumem.Mi smo banana drzava vrsljaju po srbiji kako njima odgovara.

  13. Otkad smo mi nagrabusili…sa dolaskom Slobe i raznoraznih vojvoda poput tvoga kuma Šeška. Ti si nas dokrajčio!!!!!

  14. Sto si trazio to si dobio samo je nesreca u tome sto taj dug ne bi vracao ti nego mi poreski obveznici neuredjene pravne drzave Srbije kakvom si je ti napravio i tvoji klimoglavci zbog funkcija koje si im ti dodelio.

  15. Koja demagogija pa sto ne prekidosmo 2012 upola bi bilo manje no nije li obrnuto. Ko je lobista RT.

  16. U Srbiji ima institucija?! Ta zena koja je to pitala i konstatovala ocigledno nikada nije otisla u uoravu, sud ili policiju. Da jeste, videla bi te institucije na delu. A mogla je da pogleda levo od predsednika, ko bi ista u Srbiji shvatio ozbiljno kada pogleda ko je ministarka za zastitu zivotne okoline.

  17. Šta priča ovaj čovek. On zna da smo nagrabusili. Pa bolje da platimo nego da nas zagade. A ovi što su potpisali njih u prdekanu.

  18. Rumuni mogu da se odbrane na sudu protiv tužbe strane rudarske kompanije na 6,5 milijardi evra, a Srbija ne može?
    Vlast priznaje građanima da je nesposobna.

  19. Za šta će da nas tuže ?
    Gde piše da im se garantuje dozvola za rad – kada su oni poznati po uništavanju prirodne okoline svake zemlje gde su bili i radili ! I njih svi tuže i jure za saniranje ekološke štete !
    Ne nasedati na ovakve izjave , ovakve ili onakve ! Ovako postavljeno i organizovano rudarstvo( kao u Boru i Majdanpeku ) uništava sve resurse – vodu , zemlju i vazduh ! A nama ostaje pustoš za minimalnu rudnu rentu !

  20. Mozda je bolje pustiti ih da pocnu da buse, naprave stetu (ogromnih razmera), pa da ih Srbija tuzi za pricinjenu stetu i trazi par € B odstete.

  21. Ovo je kao u sahu napadam ti topa i dok se ti mucis da ga odbranis ode kraljica. Tako je i ovde, samo su top i kraljica ovde Jadar i Kosovo.
    Kao drugo, skoro ste se hvalili da imamo suficit od 6.5 milijardi evra sta je problem onda da se isplati ako drzava izgubi na sudu.
    Do tada da se ispita i da odgovara ko je potpisao i dao dozvole koje su stetne po Srbiju i naravno onaj ko je uzeo da vrati milijardu.

  22. Pa nećemo kopati. Nismo mi ti koji dajemo obećanja pre nego u kući pitamo ukućane. Lagati na sve strane, i davati lažna obećanja uvek se obije o glavu.

  23. Rio Tinto nece tužiti državu Srbiju nego one koji su u ime Srbije pravili račun bez krcmara.

  24. Ко је одобрио ископавање тај и нек одговара,а изгледа да сте то ви из СНС а.

  25. Sto se nije plasio za narod ovoliko kad se zaduzivo ko pijan u kafani.Znaci zbog tuzbe treba pola srbije da bude pustinja.

  26. Јел била дата дозвола за експлоатацију? Какве су то лажи за плаћање пенала!!
    Нећете копати!!!

  27. Narod je spreman da plai sve milijarde, ali i ti Vucicu da vratis jednu milijardu koju si uzeo od Rio tinta

  28. Зашто никог не питаш све сам замесиш и сад као народу претиш.
    Врати што си узео. Недајте народе.проћи ћете ко Косово.

  29. Za to što smo nagrabusili, malo će te iza rešetaka, svi vi koji ste pomogli da nagrabusimo!

  30. Ko je uzeo milione neka vrati i to je to. Kompanija je ekonomski jaka a koga su finansirali i potplacivali znaju se sami !

  31. Кад смо могли да отерамо кенкарт за карте, можемо и један Рио Тинто, нису они нешто бољи.

  32. Онај ко је са ђаволом тикве садио тај је награбусио. Нисам добио ни динар да бих рекламирао Рио Тинто. Питам се чији је Председник Александар Вучић? Обзиром да више брине о Рио Тинту него о Србији онда се зна чији је и ко га је довео на власти. Драго ми је да несме да оде Путину на очи.

  33. Neka Vucic prvo kaze ko je uzeo tu famoznu milijardu od Rio Tinta!!!A slucajno ne zna,neka pozove odgovorne iz R.Tinta-oni sigurno znaju kome su dali pare!!!Ne dolazi u obzir „tajnost“,“politika firme“,i ostala izgovaranja bilo koga!!!!!!

  34. Koji normalan potencijalno optuženi, a pritom i nevin, unapred priznaje poraz i otkriva da nema nikakvu strategiju odbrane? Ah, da …

  35. Što bi Ćuta rekao: „Prvo da narod vidi šta piše u tim ugovorima koje ste potpisali, pa tek onda da pričamo o tužbama“!
    … tako da polako, na kraju krajeva neka nas tuže, vraćaćemo kako znamo i umemo!

  36. Gospodine PreCedniče, ti si nagrabusao jer si uzeo pare i obećao našu zemlju, mi nismo nagrabusali jer nemamo ništa sa tim,
    nagrabusaćemo ako dozvolimo kopanje!

  37. Ma kakvo plaćanje pa nisam ja terao da istražuju možeš istraživati a to dal ces kopati to ćemo videti i svaka država zadržava pravo odluke za sebe

  38. Pa šta?Koliko koštaju životi ljudi?I ti ćeš i svi tvoji tajkuni i sektaši nama da platite odštetu, kada dovedemo slobodu u Srbiju

  39. U pravu si preCednice bolje je svi da pomremo nego da placamo tuzbe. Samo se pitam koliki je tvoj tal pa toliko lobiras. Mozda mozes tim talem da platis tuzbu.. sta mislis?

  40. Pa fino vi koji ste nas u ovo uvalili sa kumovima i ostalima pošto ima dosta milijardera i milionera odvojite pare pa platite.

  41. Samo oduzmi svima korumpiranima sto su primili pare za ove rasprodaje i oduzmes pokradeno od naroda i isprati ces dva Rio tinta pesmom i ostace za deset godina da niko ne radi a prima platu..eto,nemamo mi problem vec. Imamo lopove

  42. Mi smo nagrabusili kako god okreneš. Dakle, država Srbija se boji privatne firme ili korporacije. Neka tuže, šta je problem!?

  43. ti nama daj. Ime onoga ko je to potpisao, ko je prihvatio da ukoliko ugovor ne bude ostvaren jedna strana snosi tolike troškove. Mlatiš praznu slamu plašeći narod ovakvim izjavama. Pokaži ugovor koji Tinto ima sa Srbijom. Daj ime!

  44. A sto smo mi nagrabusili? Oni koji su uzeli pare za mito od Rio Tinta, sad neka vraćaju, a ne mi.

  45. Господин који је започео седи у директорској фотељи у Паризу. Дошло је време, да се отворе карте до краја. Ко, када, где, како, зашто и за колико пара је потписивао међународне уговоре на штету Србије?

  46. Ovo je „putujuci cirkus“.On bi trebao da u Kosovskoj Mitrovici ljudima odgovara sta to bi sa severom Kosmeta a ne da ovde glumi velikog Olega Popova.(Slavni klovn iz Moskovskog cirkusa).

  47. Neko vrlo bitan nedavno reče: „Na Rio Tinto stavljena je tačka, kraj“. Pametnom dovoljno.

  48. „Kupovanje vremena“ nam je najbolji pristup. Nek cekaju 50 godina dok se sve komisije ne izredjaju sa misljenjem i javnom diskusijom o tome.

  49. 2001. godine nisu bile litijumske baterije , bile su niklmetalhidridne a Riotinto je kao onda sve znao o litijumu i kod nas rezerviso rudnik ?? To se nešto ne slaže sa istinom i nešto ne štima . Sa RioTintom su dogovarali današnji lideri i verovatno dobili dobru kaparu … i sada je to problem .

  50. Platićemo im kad nam nato članice plate odštetu za uništavanje Srbije 1999. To recite Rio tintu

  51. Da se ne zaboravi: bivsa premijerka, uoci proslih protesta, je rekla da drzava nista nije potpisala i da ne dugujemo nikom nista.

  52. Sta prica ovaj covek , kakva tuzba,? Pa ugovor na eksploataciju jos nije potpisan.Treba I’m postaviti 3 uslova :
    – 100% zastita zivotne sredine
    20% rudna renta
    Svakodnevni monitoring od strane prvoklasnih medjunarodnih kontrolnih kuca.
    I to je to ENDE, nek kopajuu koliko hoce; sto vise za nas bolje.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. i 8. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.