Mihajlović: Besplatan internet na Koridoru 1Foto: FoNet

Prva besplatna internet veza (wi-fi) na Koridoru 10 puštena je u rad na odmorištu “Jerina”, na auto-putu od Beograda ka Nišu kod isključenja za Smederevo, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

U saopštenju se navodi da da je uvođenje besplatnog interneta i punjača za elektro automobile na Koroidoru 10 inicirala potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, a projekat se sprovodi u saradnji sa JP “Putevi Srbije”.

Ovo je prvi od ukupno deset punktova na Koridoru 10 na kojima će svi vozači moći besplatno da koriste internet, kaže se u saopštenju.

Ističe se da će besplatan internet biti dostupan na još četiri odmorišta na Koridoru 10: „Šimanovci 1“ i “Šimanovci 2” (auto-put od granice sa Hrvatskom ka Beogradu u oba smera), “Feketić 1” i “Feketić 2” (auto-put od granice sa Mađarskom ka Beogradu u oba smera).

Početkom jula biće instaliran i prvi od ukupno pet punjača za elektro automobile.

Prvo na naplatnim stanicama “Šid” i “Preševo”, a potom i na stanicama “Dimitrotgrad”, “Suborica jug” i kod bivše naplatne stanice “Bubanj potok” kod Beograda.

Reč je o poslednjoj genereciji elektropunjača koji imaju instaliran i uređaj za besplatno korišćenje interneta. Na ovim punjačima moguće je u isto vreme puniti tri automobila.

“Koridor 10 je za Srbiju najznačajnija saobraćajnica i želimo da ove letnje sezone kroz našu zemlju prođe još više vozača. Ne samo što je Koridor 10 najbolja i najkraća veza Istoka i zapadne Evrope, već želimo da, uvođenjem besplatnog interneta i punjača za elektroautobile, deonica kroz Srbiju bude i najmoderniji deo Koridora 10”, rekla je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari