Mihajlović: Budžet za 2018. razvojni 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je budžet za narednu godinu razvojni i da se novac izdvaja za investicije, što će omogućiti veći rast bruto domaćeg proizvoda.

Gostujući u Dnevniku RTS, ona je istakla da je predlogom budžeta za infrastrukturu predviđeno pet milijardi dinara više nego prošle godine, a taj novac će se koristiti za koridore 10 i 11 i za modernizaciju pruga.

Navodeći preciznije u koje infrastrukturne projekte će se ulagati, Mihajlović je rekla da se nastavlja rehabilitacija puteva i da će Koridor 11 biti završen do Preljine, očekuje i početak radova na deonici Preljina-Požega, a predstoje i radovi na pruzi Beograd-Budimpešta.

Govoreći o projektima sa BiH, Mihajlović kaže da je Srbija završila most Ljubovija-Bratunac bez kašnjenja, a očekuje da se završe pristupne saobraćajnice s druge strane.

Kada je reč o auto-putu do Sarajeva, ističe da je Srbija spremna i da očekuje da unutar BiH dođe do dogovora.

Mihajlović je govorila i o projektu državne stanogradnje i navela je da je moguće za tri godine izgraditi dva miliona kvadrata, a stanovi bi bili namenjeni mladim naučnicima, bračnim parovima i pripadnicima vojske i policije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio da bi kvadrat u Beogradu mogao da košta oko 550, a u drugim gradovima od 450 do 470 evra, a Mihajlović smatra da bi, možda, cena mogla da bude i niža kada se bude licitiralo. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari