Mihajlović: Ako nije bilo restrikcija struje za vreme Grčića, neće ih biti ni sada

U intervjuu za TV Pančevo ministarka je navela da Srbija treba da bude nezaobilazna ruta u energetici

Ostavite komentar


  1. Gas u RS koristi oko 280 000 domaćinstava po izveštaju AERS a za ’20!?

  2. Ne zavisimo mi od ruskog gasa nego od dobre volje komsija da nam propuste bilo kakav gas.

    Uzgred, ako neće biti isključenja zašto EPS vec pravi listu grupa za isključenja po 7-8 sati dnevno i sve to od oktobra?

  3. Ako smo od izvoznika struje postali veliki uvoznici,za vreme Grčića,što ne bi ostali i danas?Ako smo sagorevali blato,palili bagere,nismo vršili remonte,zapošljavali nekontrolisano,otvarali špijunske cemtre za prisluškivanje,…..što ne bi i danas.Lako je na 35 stepeni pričati o sistemu,ali šta ćemo oko 15. decembra(nestašice gasa,mazuta, nafte,ispadanje sistema,havarije),…….ko to može tako sigurno da garantuje osim vas((valjda zbog ministrovanja u novoj vladi)?

  4. Istražiti nova polja za kopanje uglja. Aktivirati stare rudnike uglja.

  5. Nije za vreme Grčića nego za vreme Zorane Mihajilovic. Zoranu u zatvor

  6. Jeste, a Grčić sišao sa Meseca i sam se postavio za direktora EPS-a…

  7. Neverovatno. Bila zadužena za energetiku i sada soli pamet narodu.
    Kakav moral!
    Umesto da nestane ona sve drskija. Važno je da je bila u skupocenih garderobi na Bočeliju.

  8. Izgleda da nisam obavesten ali mi se cini da je g. Vucic rekao da je gas obezbedjen za nadalje pod povoljnim uslovima, ne znam sta prica g-dja Mihajlovic. Sto se EPS-a tice, pa u vasem manadu je Grcic bio direktor zar ne. A u toku tog mandata je sredjen EPS a posle Grcica ce biti nestasice pre njega se desavalo ali ne bas tako, ne zamagljujte g-djo Mihalovic. Ziveli

  9. Te koji su doveli do kolapza EPS- a ste lepo nagradili umesto sudili im
    Sve dok se u ovoj zemlji priz naje samo SNS diplome narod ce placati
    Gospodjo i vas treba smeniti jel ste sve znali

  10. Samo jednom nije jasno kada ce neko da odgovara za javasluk nemar,na stranu njene bezocne lazi od kada je u politici,svuda u svetu se takvu ministri smenjuju!!!

  11. Sad mi je lakse ,kad ova strucnjakinja kaze da ce biti struje, samo reci od koga cemo uvoziti posto ste uspeli da upropastite eps

  12. Pojma nema Zorka koridorka,G17 e’spert koja od 2005 vrti vitlo po energetici,kreirala s Labusom brzu privatizaciju EPS bas s tim lobi ekipama koje pominje sada, srećom sprečili uticajni i razumni ljudi uz pomoć EU,taj haos,pa onda od 2012 s nesposobnim ponosnim članom SNS Obradovićem,koji je kreirao propast EPS,e tek potom dovode još nesposobnijeg Grčića(u Obradovićevom mandatu Grčić bio direktor Kolubare,koju su 2014 skupa unistili),da će sve posledice akumuliranog razaranja EPS uz korupciju epskih razmera jesenas i zimus izbiti na videlo!!!Uz izgledne ogromne probleme u radu plus gubitke u novim milijardama €!!!Da li i restrikcije,pa vrlo izgledno i to ako iole jesen i zima budu oštrije od ovih unazad 6-7 godina…Brzo će oktobar i hladno vreme,sve ćemo videti..i osetiti…A taj nemar,neznanje i lopovluk već plaćamo…Dokle će raja da trpi,to je ključno pitanje?!?

  13. Ovoj je ili Vučić isprao mozak pa ovako priča, ili je neko ubedio da u Srbiji žive samo debili koji veruju u svaku laž vrhuške. Kaže nema restrikcije struje. Pa šta su onda ta navodno planirana višesatna isključenja struje po mnogim gradovima u Srbiji? Danas Kragujevac, sutra Niš, pa Novi Sad i tako redom -sve u krug. Nije li to ipak restrikcija kada i po nekoliko sati desetine hiljda potrošača svakodnevno ostaju bez struje? Ne znam kako se to naziva u njenoj rodnoj Tuzli ali u Srbiji se kaže -nije šija nego je vrat!

Ostavite komentar


Ekonomija

Intel: Prava investicija za budućnost? 8

Intel: Prava investicija za budućnost?

Ne tako davno, u novembru 2019. godine, Srbija je u Kragujevcu pokrenula svoju prvu Nacionalnu  AI platformu. Vizionarski  cilj je bio da se Srbija i njeni  istraživači stave na čelo globalne tehnologije. To je bilo mnogo pre nego što smo čuli za OpenAI-jev ChatGPT.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.