Zbog godišnjih odmora u Elektrodistribuciji Beograd u Masarikovoj ulici radi samo jedan šalter, a problemi potrošača koji su preplatili potrošnju struje ili imaju dug koji žele da reprogramiraju, nisu otklonjeni iako je Ministarstvo energetike pre nedelju dana upozorilo na to – uverila se juče ministarka Zorana Mihajlović prilikom nenajavljene posete EDB-u.

Ona je, takođe, imala i problem da dobije informaciju iz kol centra kompanije jer 15 do 20 minuta nije mogla da uspostavi vezu sa operaterom, pa je direktore EPS-a pozvala da provere kako radi telefonski servis.

U saopštenju Ministarstva navodi se i da je od EPD-a i novoosnovanog preduzeća EPS Snabdevanje zatraženo da u što kraćem roku reše „probleme koji su pratili početak rada javnog snabdevača i prouzrokovali nezadovoljstvo građana“. Ministarstvo je tada ukazalo da „građani po preplaćeni novac moraju doći lično na šaltere, da redovne platiše ne mogu da plate račun platnim karticama ili trajnim nalogom, kao i da se sporazumi o reprogramu ne mogu zaključiti i vikendom“. U saopštenju se dodaje i da je Mihajlovićeva „kritikovala EPS zbog načina na koji se odnosi prema potrošačima i pozvala ih da više vode računa o njima“.

– Ako mogu ja kao ministar da zajedno sa pomoćnicima razgovaram sa građanima svake druge subote i tako saznam da je problem što ne rade svi šalteri i što se sporazumi o reprogramu duga za struju ne prave i vikendom, onda to mogu da rade i direktori u EPS-u – rekla je ministarka i dodala da u nekim delovima Srbije kupci i dalje moraju da dođu na šalter i pišu zahtev da im se preplaćen novac prebaci na nove račune za struju ili da traže popust od pet odsto na koji imaju pravo kao redovne platiše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari