Mihajlović i Nedimović: Biogas važan obnovljivi izvor energije

Ostavite komentar


  1. Samo i isključivo Mini Hidro Elektrane su prava obnovljiva električna energija. Sve ostalo su veliki zagađivači, veoma skupi i zahtevaju zahvatanje ogrombih poljoprivrednih površina na kojim se mogu gajiti daleko profitabilniji poljoprivredni proizvodi od uljane repice. Npr. korišćenjem stajskog đubriva u povrtarstvu donosi veće prihode od prouzvodnje struje skupim postrojenjima i elektranama. Poljiprivredna prouzvodnja je čak isplativija od solarnih i vetro parkova jer nismo Sahara da na pesku dižemo solarne panele već krčimo šumu i plodnu zemlju.
    ANTFA aktivisti koji tobože brigom za zaštitu reka ustvari lobiraju za termoelktrane na ugalj i atomske elektrane koje se polako gase u modernim državama, lažu narod da se reke trpaju u cevi a u stvari rščice imaju paralelni tok a u cevima je samo višak vode a osim toga ta voda iz sevi ne ispari već se čista i kiseonikom obogaćena dovodi da mesta u kojem bi mogla dodatno da se iskoristi za izgradnju vodovdne mreže, ribnjaka, flaširanje, sokare i pivare. Najbolji primer je MHE „Radavac“ koji su izgradili moji preci čija se voda koristi za proizvodnju čuvenog „Pećkog piva“.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.