Mihajlović: Leks specijalis za stanove 1Foto: FoNet

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je Vlada Srbije danas usvojila „leks specijalis“ o izgradnji jeftinih stanova za pripadnike službi bezbednosti i da očekuje da će taj predlog sledeće sedmice biti na sednici parlamenta.

Ona je rok za početak gradnje tih stanova, čija bi cena trebalo da bude do 500 evra po kvadratu, najavila za kraj avgusta, ali u Kraljevu, Vranju i Nišu, ne i u Beogradu.

Kad se konstituiše gradska vlast u Beogradu možemo krenuti u razgovore, objasnila je Mihajlović, koja je na pitanje novinara zašto je onda čitavu zimu obećavala početak gradnje u martu, rekla da „ide na njenu dušu“ što će se „kasniti par meseci“.

Kako je objasnila, Ministarstvo građevine je već imalo pripremljen predlog „leks specijalisa“, ali su postojali određeni zahtevi drugih ministarstava i onda je resor na čijem je čelu želeo i to da uključi u zakon.

U naselju „Zemunske kapije“, koje je Mihajlović danas obišla, treba da se izgradi 1.700 stanova na provšini od šest hektara nekadašnje „Konjičke kasarne“, a prve zgrade treba da budu završene do septembra i useljene do kraja godine.

Prema rečima direktora Građevinske direkcije Srbije Nebojše Šurlana, do sada je u tim zgradama prodato 150 stanova. Cena kvadratnog metra je od 1.400-1.500 evra, a rok za zavrtšetak gradnje je 2020. godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari