Mihajlović: Minus Er Srbije preko 30 miliona evra

Ostavite komentar


  1. Trenutno bi bilo neuporedivo pametnije podrzaviti Air Serbiju kao sto ce uraditi Nemacka sa Lufthansom i Francuska i Holandija sa Air France/KLM-om. Ko jos u ovoj situcaji misli na kupovinu novih aviona! Sta je tu je i treba se pametno prilagodavati ovoj situaciji. Ne treba odrzavati vecinu od 40 besmislenih destinacija pa odmah pada i broj potrebnih aviona! Jos dugo nece nastati predpandemijsko stanje u aviosaobracaju i za to ne treba ni iskustvo ni skolska sprema da bi se to shvatilo. Dakle, pametno i domacvinski da bi se uopste prezivelo a drzava mora da se jos zaduzi da bi mogla da podrzavi odnosno otkupi akcije Etihad Airwaysa!

    1. Treba podržati Er Srbiju ali samo ako i suvlasnik, moćni Etihad tj. ngegovi vlasnici, u kasu Er Srije ubace 49% para koliko je do sada kao dotacije uplatila siromašna Srbija! Naravno i da prestane da pljačka Er Srbiju i preko te firme i državu Srbiju preskupom naplatom iznajmljenog letečkog osoblja koje oni delegiraju, cenama za iznajmljivanje njihovih aviona Er Srbiji idr. koje su u odnosu na svetske cene za slične poslove jednostavno preskupe. Naravno niko od nas ne može da kaže, zašto naši političari tu pljačku prihvataju jer su svi ugovori čista muljačina a uz to i tajni. Nije isključeno da se to toleriše jer po koju paricu iz peskupih muvačina Etihad (Arapi su za muljanje prvaci sveta) tutne našim političarima u neki od brojnih džepova!

    2. Ma nema problema za Er Srbiju, upumpaće im preCednik koliko im treba naših narodnih parica, kao i do sada !

    3. gospodine ako niste znali, drz va takoreci poreski obveznici su tu kompaniju vec od njenog samog nastanka financirali! da je radila pozitivno do sada pa da se jos i razume, da se upumpavaju neke pare u nju, ali ona nikad nije bila profitabilna!

    4. Znači poenta je da se ima avio kompanija i da u nju sipaš pare iz budžeta godinama, jel eto pojavi se virus i ti onda kao odgovorna država možeš da dovezeš svoje građane kući.
      Možda bi isplativije bilo da imamo jedan ogromni Kruzer i da on stoji parkiran u sred Atlantskog okeana zlu ne trebalo?

  2. Koliko se ja sećam predsednik je najavljivao da će Er Srbija biti najuspešnija kompanija u regionu

    1. Oce ali posle Mercedesa…pardon ali Mercedes jos nije dosao u Srbiju.hahahaahaha…

  3. Predlažem da se solidarno odreknemo onih 100€, da se ne brukamo pred Arapima.

  4. Od samog početka, poslovanje Er Srbije i odnosi sa Etihadom i UAE su bili obavijeni velom tajne. Ne znamo šta piše u ugovoru ali mi, parama poreskih obveznika, pokrivamo gubitke Er Srbije, plaćamo iznajmljivanje Etihadovih aviona, uzimamo kredite od Etihada itd. Mi sve finansiramo, Etihad ništa pri čemu se vlasnički odnos ne menja. Za Arape super. Verovatno i za neke naše viđenije pojedince takođe super. Pitanje za ministarku je da li će se i kada Etihad i Ujedinjeni Arapski Emirati uključiti u saniranje stanja Er Srbije? Ili postoji neki drugi aranžman i kompenzacija za koje mi ne znamo. A znaćemo jednog dana! Neko će morati da polaže račune i odgovara za poslovanje Er Srbije.

  5. Sad ce Vucic da uzme kredit i pomogne Er Srbiji….hahahaahahaha.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.