Mihajlović: Nema zastoja u realizaciji projekata 1Foto: N1 (arhiva)

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da resor na čijem je čelu sve predviđeno budžetom realizuje sa 99 odsto od planiranog i da ne stoje kritike da tu ima zastoja.

Mihajlović je rekla da se zato navodi ministra finansija Dušana Vujović o planiranim, a nerealizovanim sredstvima za kapitalne investicije odnose na druga ministarstva, i to na svaki resor.

Ona je novinarima, uoči sastanka sa predstavnicima kompanije Energoprojekt rekla da druga ministarstva mogu da se, po pitanju kapitalnih projekata i investicija, ugledaju na njen resor i da „prepišu“.

Na pitanje o funkcionisanju Vlade i sukobu koji je nastao nakon što je Pokret socijalista Aleksandra Vuline uputio optužbe na njen račun, Mihajlović je odgovorila da Vlada radi kako treba i realizuje ono što je prihvatio parlament, i da nije primetila „da neko od ministara ne radi svoj posao“.

Ona je dodala da se u resoru na čijem je čelu ne primećujue problem nesaradnje sa drugim ministarstvima. Mihajlović je rekla da će sa predstavnicima Energoprojekta pričati o projektima i kako da se izvedu.

Ona je ponovila da se zalaže za stvaranje konzorcijuma domaćih kompanija koje bi učestvovale na tenderima za građevinske i infrastukturne projekte u zemlji i inostranstvu, i najavila da će se, pored Energoprojekta, razgovarati i sa drugim firmama iz te oblasti i institucijama.

Energoprojekt je u julu privatizovan, država je ostala vlasnik 33 odsto deonica, a većinski vlasnik Dobrosav Bojović rekao je da će ta kompanija dati sve što je u njenoj moći da završi postojeće projekte u roku i da počne rad na novim, ako ih bude.

Energoprojekt može više i bolje, a i ovo do sada radimo dobro, konstatovao je Bojović, uz ocenu da je kompanija stabilna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari