Mihajlović: Od Babića očekujem samo jedno – rezultat 1Foto: MGSI

Ne postoji veći interes za državu i našu Vladu Srbije, niti veći zadatak za mene lično od završetka Koridora 10.

Srbija sa izgrađenim Koridorom 10, auto-putem koji povezuje Srbiju sa Makedonijom i Bugarskom, postaje najbrža i najkraća veza istoka i zapada Evrope i nezaobilazan saobraćajni centar ovog dela Evopre, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Koridor 10 nisu samo auto-put, mostovi i tuneli, nastavlja ona. To je veliki privredni potencijal Srbije, jer će pored već izgrađenih više od 50 fabrika u blizini auto-puta nići nove u kojima će raditi naši građani. Da ne govorim o većim prihodima od putarine, trgovine i svih drugih poslova koji će biti otvarani u blizini auto-puta, kaže Mihajlovićeva.

“Nije tajna da nisam bila zadovoljna radom dosadašnjeg rukovodstva preduzeća “Koridori Srbije”, koji su u ime države Srbije investitori na Koridoru 10.

Nekoliko puta sam javno iskazivala svoje nezadovoljstvo načinom rada, a poslednji put kada sam pred prvomajske praznike sa premijerom Aleksandrom Vučićem obišla deonice na Koridoru 10, kaže Mihajlović.

Ona dodaje da nije tajna ni da se zalaže da se svi direktori javnih preduzeća biraju na konkursu. “Ovaj veliki posao je pri kraju, ali zato baš sada moramo da uložimo najviše rada i truda. Zato od novog vršioca dužnosti direktora Koridora Srbije Zorana Babića očekujem isto ono što sam tražila od njegovih prethodnika – a to je rezultat. Ništa manje i ništa više”, poručuje Mihajlovićeva.

Očekuje, kako kaže, da “Koridori Srbije” ispune ugovorene obaveze i da u kvalitetu i predviđenim rokovoma završe ovaj izuzetno važan posao. „Verujem da je Zoran Babić svestan odgovornosti koju je preuzeo, a u meni i ministarstvu koje vodim će, kao i njegovi prethodnici, imati svu potrebnu pomoć i punu podršku da završimo Koridor 10”, rekla je Mihajlovićeva u pisanoj izjavi prosleđenoj medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari