Mihajlović: Omogućiti da kroz Srbiju prolazi gas iz različitih zemalja

Ostavite komentar


  1. Ima li ova gospođa nekoga/ neku/ nešto, koji/ koja/ koje joj je nadređen/a/o. Ili je ona siva eminencija i centar moći pred kojim klecaju kolena i njenim nadređenim, koji su joj urealnom životu subalterni?

    1. Ma, ko im bre brani da transportuju, ako ce da plate dobro prolaz kroz nasu zemlju.

  2. A posle kome se strpa vise u dzep ili u stranku taj gas cese koristiti u Srbiji i pored toliko razlicitih dotoka , kako ce biti ta oblast regulisana kada se puste recimo tri razlicita snabdevaca gasa kroz Srbiju sa tri razlicite cene ?.

    1. A ako se gas pomesa, sta cemo onda?Ja recimo hocu gas I Azerbejdzana, a vi mi isporucujete najsuplju mesavinu.Ili je to mozda nacin da najjevtiniji gas prodajete po najvisoj ceni?

  3. Postovana G-djo,
    Molim Vas da nam kazete koliko kubika gasa dnevno preuzimamo iz Bugarske Balkanskim / Turskim / tokom.

    1. Za sada negde okolo 0%. Ona govori o tome da dostup tom tranzitu moraju imati i druge zemlje. Oni to znaju jos od juznog potoka koji zbog toga i nije uradjen.

  4. kakva kritika ove vlasti se prolila iz teksta, sa propuštenim šansama unazad 6 godina, a ne od vremena žutih?!? Očekujem pojavu neke afere po medijima u čijoj pozadini je obračun ostatka SNS-a sa ministarkom. Kao i ono čestitanje Bajdenu, pominjanje stranih ambasada i tako nekako.. iz usta usplahirenog predsednika..

  5. Ovo ste zatamnili u izjavi Zoarne Mihjalovic : „Moj stav je da treba napraviti prostor za sve – i za LNG koji će dolaziti brodovima, ali isto tako i za dodatne neke snabdevače gasa koji mogu ovde da se pojave”, objasnila je Mihajlovićeva.“ Nekoliko puta zelim da vam saopstim da je Merkelova izdala naredjenje Bugarskoj Grckoj i Srbiji , i EU opredelila sredstva da grade konekciju do terminala tecnog gasa u luci Aleksandropolus. U pitanju je tecni gas dopreman brodovima iz SAD. Vi mozete da krijete moje komentare ali uskoro istinu o daleko skupljem americkom gasu nece moci niko da sakrije od javnosti. Hvala na razumevanju.

    1. Azerbejdzan,Irak,Iran,Turkmenistan techni prirodni gas. Amerikanci dopremaju u Poljsku i Hrvatsku.

  6. Ministarka Mihajlović hoće da skrene pažnju na svoje postojanje. Ako njeni zaštitnici Amerikanci, mogu da dopreme gas do Bugarske, po nižoj ceni nego Rusi, tek onda bi mogli da biramo od koga će mo da kupujemo. A da Srbija učestvuje u izgradnji postrojenja za pretakanje Američkog gasa na Peloponezu i gasovodu do Bugarske, to bi bila još jedna pljačka građana Srbije.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.