Mihajlović: Otvoreni za nove investicije 1Foto: FoNet

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa specijalnim izaslanikom ministra spoljnih poslova Francuske, senatorom Alenom Rišarom, o unapređenju saradnje u oblasti saobraćaja i infrastrukturnih projekata.

Kao što znate, Srbija je danas politički i ekonomski stabilna zemlja, što nas čini otvorenim za nove investicije i velike projekte, rekla je Mihajlović.

Imamo odlične odnose sa francuskim kompanijama, pre svega mislim na „Vansi“ i ugovor o koncesiji Aerodroma „Nikola Tesla“, kao i na projekat izgradnje deponije „Vinča“, dodala je Mihajlović i poručila da će Ministarstvo koje vodi izdati blagovremeno sve potrebne dozvole i licence.

Potpredsednica Vlade je istakla da je saradnja sa Francuskom u oblasti železničkog saobraćaja od izuzetnog značaja za Srbiju.

Srbija više nema problema u obezbeđivanju finansijskih sredstava i investicija za projekte u železničkoj i drumskoj infrastrukturi. Za nas je važna saradnja sa francuskim partnerima, jer na taj način razmenjujemo iskustvo sa najboljima, rekla je ona.

Rišar je istakao da je politička i ekonomska situacija u Srbiji ohrabrujuća i da postoje osnove za investiranje u velike infrastrukturne projekte, napominjući da je ugovor o koncesiji beogradskog aerodroma veoma važan, da predstoji ozbiljan rad i da je uveren da će se sve razvijati na konstruktivan i efikasan način.

Pored toga, sporazum koji imamo sa gradom oko izgradnje deponije znak je poverenja i siguran sam da ćemo uz podršku Vlade Srbije sve obaviti u skladu sa EU standardima zaštite životne sredine, rekao je Rišar.

Na sastanku je bilo reči i o izgradnji metroa u Beogradu.

U pitanju je veoma važan projekat, razgovaramo o izvorima finansiranja i sigurna sam da će Vlada Srbije izdvojiti značajna sredstva za njegovu izgradnju, rekla je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari